Soba pe peleți – recomandarea specialiștilor

Mulți dintre noi am eșuat de nenumărate ori în alegerea acelei surse de încălzire care să ne asigure și confortul termic dorit, și un element de decor în locuință, și, totodată, economie. Iar pentru ca data viitoare să fii sigur că nu mai dai greș, cei de la SemineeValcea.ro îți recomandă să optezi pentru un șemineu.

Fie că alegi un șemineu pe lemne, un semineu tip centrala sau o sobă pe peleți, poți fi sigur că te vei bucura de numeroase avantaje pe care un acesta îl oferă. De data aceasta însă vom analiza pe larg caracteristicile și beneficiile unei sobe pe peleți, întrucât tot mai mulți dintre români tind să aleagă acest model.

Soba pe peleți – caracteristici generale

Șemineele pe peleți au numeroase avantaje. Principalul beneficiu al acestui sistem de încălzire îl reprezintă utilizarea maximă a căldurii emanate în procesul de ardere. Aprinderea automată a focului și menținerea unei temperaturi constante sunt alte avantaje ale unei sobe pe peleți. Poți porni șemineul chiar și de la distanță, prin Wi-Fi, iar când intri în casă, acesta să funcționeze deja. Combustibilul (peleții) nu lasă murdărie și, de asemenea, este foarte compact.

Ce sunt peleții, totuși? Peleții sunt realizați prin presarea rumegușului din lemn, a resturilor din confecționarea mobilei, a deșeurilor lemnoase ș.a. Acest tip de combustibil este considerat ecologic, deoarece la fabricare nu sunt folosite componente adezive. Integritatea peleților este, de fapt, garantată de o componentă naturală conținută în lemn, numită lignină. În timp ce puterea calorică a lemnului este de 4.4 kW/kg, cea a peleților este de 5.2 kW/kg. Pentru a asigura buna funcționare a șemineului, este important ca peleții să fie păstrați în locuri uscate.

De ce să alegi o sobă pe peleți?

Randamentul unei sobe pe peleți este foarte mare și variază de la model la model, de la minim 84% la peste 90%. Echipamentul standard al acestui tip de șemineu include un termostat de siguranță, un cronotermostat și un presostat de siguranță. Emisiile de poluanți sunt reduse, ceea ce înseamnă că este o sursă de încălzire prietenoasă cu mediul. Aceasta devine o opțiune din ce în ce mai interesantă, întrucât protejarea mediului este un subiect tot mai discutat, iar comunitatea devine din ce în ce mai implicată.

În acest sens, recomandarea celor de la SemineeValcea.ro este modelul de termosobă cu peleți Garda 18 kW. Aceasta are randament de 93% la puterea nominală (15.3 kW), capacitatea rezervorului este de 30 kg și încălzește spații cu volum cuprins între 320 și 610 m3. Se încadrează în clasa energetică A+. Suplimentar, la achiziționarea acestui model sunt incluse: kit hidraulic de serie, geam dublu,  și kit Wi-Fi.

Principalele avantaje de care te poți bucura odată cu instalarea temosobei cu peleți Garda sunt: design-ul modern, caracterizat prin linii moderne și inovatoare, stică serigrafiată neagră și părți laterale radioase; randament bun, de până la 95%; consum redus în timp; întreținere simplificată, datorită cenușarului spațios din interiorul camerei de combustie; autonomie lungă, de 33 h la încărcare maximă; rezervor generos; deschidere tehnică, utilizându-se un mâner special și, desigur, aprinderea și stingerea ce pot fi progamate.

Acum că știi mai multe despre funcționarea și unui șemineu pe peleți, poți alege cu încredere modelul care să se potrivească cel mai bine pentru locuința ta, ținând cont și de sfatul specialișilor, desigur. Poate că ești chiar în căutarea unui semineu Valcea și fii sigur că cei de la SemineeValcea.ro sunt oricând dornici să îți ofere consultanță, astfel încât să fii mulțumit de alegere.

Iar dacă nu îți dorești o sobă pe peleți, pe site găsești și focar semineu, componente de ventilație, coșuri de fum și alte componente de care ai nevoie pentru a-ți construi modelul dorit de șemineu.

loading...
Loading...

Citește și

Ce spune Aparegio despre stația de epurare a municipiului Târgu Jiu

Aparegio a transmis un comunicat de presă în care a vorbit despre staţia de epurare …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: