ŞOC, ŞOC și… GROAZĂ! Directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” este Gelu Badea!


Istoria unui concurs fraudat!

Ce mă determină să cred acest lucru?

Viceprimarul Adi Tudor, pe care nimic nu îl recomadă decât nașu` Florin Cârciumaru, a decretat: director la teatru trebuie să fie Gelu Badea. În cel mai nefericit caz, dacă nu se va putea G.D., atunci să fie Titu. Îl știți pe Titu? Nici eu, dar bănuiesc că e rudă cu Anton. Ca să fie credibil că nu este implicat în acest aranjament, viceprimarul Adi Tudor a plecat câteva  zile la Herculane.

El zice că nu știe nimic, nici chiar rezultatele obținute de candidați, că nu a avut contacte cu nimeni. Asta este simplu de dovedit, dacă o insituție abilitată verifică doar traficul de pe telefoane. Poate că lucrurile nu stau așa cum mi le imaginez eu și cum vi le prezint dumneavostră. Avem doar câteva zile de așteptat și ne vom convinge dacă eu am greșit în cele scrise astăzi; atunci voi recunoaște public, chiar îmi voi cere iertare că informațiile mele s-au dovedit a fi nereale și vă mărturisesc că mi-aș dori să se întâmple acest lucru, însă mă tem că situația este exact așa cum v-am prezentat-o

Trebuia scandal!

Într-un ceea ce se vrea a fi articol, însă în realitate este un rechizitoriu, o hemoragie nevrotică plină de ură, Marian Negrescu este împroșcat cu mizerii.

„Fostul inculpat”, scrie doamna la comandă, fără a mai preciza că printr-o hotărâre judecătorească definitivă a fost declarat nevinovat. Se cuvine, deci, să o întrebăm în numele adevărului (pe care gazetara susține că-l slujește) cum se face că despre un om care este găsit nevinovat spune că a fost cândva „inculpat”.

„Actoraș”, scrie doamna… Pe ce criterii și în baza căror competențe își permite să scrie despre niște actori la acest mod peiorativ? Sigur că întrebările sunt retorice, ea face cum știe ea mai bine (și știe rău, chiar deconspirându-se) ce-i spune stăpânu-su. Dar să spunem că tot ce a mâzgălit această cucuietă ar fi adevărat, să presupunem că Marian Negrescu este vinovat și poate o fi. Totuși se cuvine să ne întrebăm cum i-ar folosi lui Adi Tudor un articol prin care este terfelit Marian Negrescu?

Păi iată cum!

Tangențial, că altfel nu ar avea cum, este împroșcat și Brehuță. Bietul om este murdărit doar pentru că îl cunoaște pe Marian Negrescu. De ce nu îl condamnați la moarte pe Brehuță, zic, pentru simplul delict de a fi coleg cu Marian Negrescu? Ar fi putut însemna un moment zero, situație în care în fruntea teatrului să fie numit un om care să poată deschide ferestrele acestui ținut sechestrat în promiscuitate. Am avut această șansă, omul pe care îl recomandă o istorie profesională se numește Armand Calotă. Venea din București, nu avea nicio treabă cu Marian Negrescu și, prin urmare, ar fi venit într-un fel, ar fi satisfăcut într-un fel dorințele viceprimarului care evident că nu mai vrea să audă de Marian Negrescu. Dar nu a fost să fie așa, Armand Calotă a fost… descalificat. Sigur că formal comisia poate să justifice această descalificare prin faptul că Armand Calotă nu a considerat necesar să depună în cadrul proiectului și planul de buget. Însă moral, căci dacă nu mai vorbim de moralitate nici în artă, atunci ne-a luat dracu’ pe toți…

De ce a fost descalificat Armand Calotă?

Mai întâi să facem  următoarea observație: Brehuță este discreditat public prin intermediul lui Marian Negrescu, iar Armand Calotă este descalificat. Cine sunt cei despre care nu se spune nimic? Surpriză, tocmai G. B. si Titu! Dacă Armand Calotă s-ar fi calificat în etapa următoare, firește că l-ar fi umilit pe G.B. și, atunci, pofta ce-a poftit-o Adi Tudor s-ar fi aflat în pericol, așa și-au luat măsuri suplimentare de siguranță. Într-o discuție telefonică, Armand Calotă ne-a declarat: „Sunt trist, sunt dezamăgit! Acolo este un spațiu complet mizerabil. Nu înțeleg de ce în Sibiu există Festivalul Național de Teatru și la Târgu Jiu, tocmai la Târgu Jiu, unde se află Brâncuși și la propriu, și la figurat, nu! Ce s-a întâmplat până acum acolo (n.n.: la teatru)  poate să vizeze penalul. Sunt dezgustat, jocuri meschine ale unor oameni mici! Gelu Badea? Iertați-mă, dar nu pot vorbi despre un nimeni, despre un no name! Dacă asta au vrut, asta or să aibă! Pentru mine rămâne o durere organică faptul că acel loc este binecuvântat, însă ucis de oameni meschini. Voi rămâne veșnic nostalgic după acele locuri, după oamenii care sunt în acel oraș. Din nefericire, și pentru mine și pentru ei guvernează mizeria.” Nu sunt un fan al lui Armand Calotă, unele din motive le-am dat publicității, dar asta însă nu mă împiedică să spun că am avut o șansă uriașă să avem director la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” un om de calibrul lui, motiv pentru care, în numele meu și al celor care vor mai dori, îi spunem lui Armand Calotă așa: „Iartă-ne că nu te-am putut opri aici!” Noi continuăm să rămânem prizonierii promiscuității.

Concluzie

Armand Calotă a fost scos din competiție, Brehuță, tăvălit prin mocirlă… ce ne mai rămâne? Ne mai rămâne ceea ce și-a dorit Adi Tudor, anume, să îl avem director pe G.B. sau, în cel mai fericit caz, pe Titu. Vă veți convinge că în final nu o să conteze nici proiectele. De altfel nu o să conteze nimic, decât ce vor neuronii finului fostului primar Cârciumaru. Rușine, domnule Cârciumaru! Rușine, domnule Romanescu! Puteați avea decența să ne lăsați și nouă măcar teatrul, dar nu ați putut, ați considerat că este mai bine să satisfaceți frustrările unui individ pe care l-ați întronat căpetenie peste sufletele noastre.

Ați ucis fotbalul, acum urmează și teatrul. Până când și cei de teapa voastră de acum 2.000 de ani aveau mai multă înțelepciune, le dădeau celor ca mine pâine și circ. Voi ați hotărât să ne luați și circul și pâinea.

PS1 : M-a sunat domnul Tudor să mă asigure că nu este în niciun fel rudă cu G.B. Până la proba contrarie sunt obligat să îl creditez cu adevărul; asta însă nu schimbă cu nimic datele problemei.

PS2: Mâine, începând cu ora 8:00, în sala de ședințe a primăriei va avea loc intervievarea candidaților. Conform legii, această procedură este publică, eu voi fi acolo! Dacă vreunul dintre voi va simți nevoia să își apere teatrul, îi dau întâlnire în acest loc. Sigur că nu avem dreptul decât să asistăm, însă mă gândesc, sper, că poate se vor jena. Doar sper, căci ce altceva aș putea face?

PS3: Voi solicita primăriei să pună la dispoziție proiectele candidaților. Le voi publica în integralitate. Tocmai ca fiecare dintre voi să aibă posibilitatea să își facă propria părere. Poate că eu sunt subiectiv!

Loading...

Citește și

ACUZAȚII după ce proiectul primarului privind parcările prin SMS i-a fost RESPINS

Marcel Romanescu acuză consilierii municipali PSD că i-au blocat proiectul privind implementarea sistemului de taxare …

Un comentariu

  1. Mai draga Costi, te lupti cu….. golul ,cu nimeni, cu nima ‘n drum, cu caca’n drum si cara’n tufe!!!!!!! Vino Mai des cu opinii in ziar! Poate te citim si noi:copii, parinti, bunici! Poate mai punem ceva la educatia noastra! Saracul tanar Brehuta! Sa fie condus de marele actor al neamului, eroul principal din Mihai Viteazul,eugen Tito!!!!! Vai de capul nostru!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.