Soprana Daniela Popescu, admisă la cel mai mare Conservator din lume, în Londra

soprana-daniela-popescu-(11)

Gorjeanca Daniela Popescu are șanse foarte mari de a deveni una dintre cele mai mari soprane ale României. Tânăra este elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, din București, iar în urmă cu o săptămână a fost admisă să își continue studiile muzicale la cel mai important Conservator din lume, Royal College of Music din Londra.

Vocea minunată a sopranei Daniela Popescu i-a încântat pe cei de la Conservatorul din Londra, așa că a fost admisă imediat după terminarea audițiilor. Daniela va primi și o bursă, însă abia la sfârșitul acestei luni va afla dacă tipul de bursă primit îi va acoperi întreaga taxă de școlarizare ce costă 9.000 de lire pe an. „Întotdeauna am sperat să ajung aici, într-un fel aveam o viziune destul de frumoasă asupra viitorului meu, mi-am dorit foarte mult să ajung aici și am muncit foarte mult pentru asta. Am ales colegiul din Londra pentru faptul că este cotat drept cel mai bun Conservator din lume și am văzut performanțele elevilor ce au terminat acolo. În vara acestui an le-am trimis un e-mail cu câteva filmulețe pentru a le arăta cum cânt, iar în noiembrie trebuia să mă prezint acolo. Nu am mers și renunțasem la ideea de a mai merge acolo, spunându-mi că va fi bine și la mine în țară. Însă cei de acolo mi-au trimis un e-mail în care îmi solicitau să mă prezint la audiții, deși înscrierile online se încheiaseră de o săptămână, dar pentru mine vor face o excepție. Atunci mi-am zis că trebuie să merg neapărat”, a spus soprana Daniela Popescu.

Taxa de școlarizare costă 9.000 de lire pe an

După absolvirea Conservatorului din Londra, Daniela își dorește să dea audiție pentru Metropolitan New York. ”Audițiile au fost destul de grele, am avut de trecut două probe, una teoretică, și a trebuit să cânt trei arii, rezultatul trebuia să îl aflu după 15 decembrie, însă ei mi-au spus imediat după audiții că am fost acceptată cu bursă, lucru care m-a făcut extrem de fericită și împlinită. Deocamdată nu știu exact ce tip de bursă voi obține, o să aflu abia la sfârșitul acestei luni, oricum cel mai mare tip de bursă ce se poate primi este cea care acoperă taxa de școlarizare ce costă 9.000 de lire pe an. În rest, costurile de cazare și masă trebuie suportate de student. După ce voi absolvi, îmi doresc să dau audiție pentru Metropolitan New York și sper să intru”, ne-a mai spus Daniela Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Liceenii de la CNTV își aleg bobocii. Printre concurenți se află și tânăra din Târgu Jiu care a participat la Vocea României Junior

Liceenii de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu își vor alege în curând …

Un comentariu

  1. Pentru ca si concurenta publicase un articol despre promițătoarea si talentata soprana Daniela Popescu, s-a gândit Alinuța cum sa facă sa nu ne gândim ca a ” copiat”! Si cum ceilalți , concurenta , nominalizarea colegiul -Royal College of Music London, alții titrasera Cel mai bun, cei trăsnește fătuci : ” cel mai mare” ! I-ai spart, i-ai rușinat ! Lor nu le-a trecut prin cap! Alinuța , cel mai mare este Pentagonul, Casa Poporului, Zidul Chinezesc, etc! Școala e bine, pentru viitorul absolventului sa fie cea mai buna, nu cea mai mare! Tu ai absolvit-o , bănuiesc , pe cea mai…. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: