duminică , 23 februarie 2020 - 15:49

Sorin Boza (CEO): Este o problemă socială gravă!


Încă două familii din localitatea vâlceană Alunu au fost evacuate joi din cauza alunecărilor de teren din zonă, alte patru familii fiind evacuate în a doua jumătate a lunii mai, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu.

Decizia a fost luată joi de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alunu, dat fiind pericolul iminent de pătrundere a masei de pământ în incinta unei gospodarii din zonă cât și distanța foarte mică până la drumul județean 605 C, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.
Totodată, Comitetul Local a stabilit să solicite sprijinul Administrației Naționale Apele Române pentru lucrări de intervenție operativă, în condițiile în care există riscul ca masele de pământ în mișcare să ajungă în albia râului Olteț, curs de apă aflat în administrarea SGA Vâlcea, sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, administratorul drumului județean DJ 605C, pentru lucrări specifice de punere în siguranță a platformei drumului și a podului existent la km 7+133, dar și ajutorul Ministerului Economiei, Minister sub autoritatea căruia se află Complexul Energetic Oltenia, societate ce are în administrare o suprafață de 29,11 ha, aproximativ jumătate din suprafața alunecată, se mai arată în comunicat.

Deşi cariera Berbeşti nu mai aparţine CE Oltenia din 2015, administraţia companiei comunică zilnic cu autorităţile locale: „Suntem în contact cu ei fiind o problemă socială gravă. Le stăm la dispoziţie dacă au nevoie de expertiza sau de ajutorul nostru. S-a constituit un comandament naţional ce monitorizează activitatea de la Alunu”, a declarat, ieri, directorul CE Oltenia, Sorin Boza.
Loading...

Citește și

ACCIDENT grav, cu 7 VICTIME, la Florești!

In jurul orei 09:30 am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.