duminică , 8 decembrie 2019 - 16:06

Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca în SUA! Decizia instanței


Magistrații Judecătoriei Slatina au stabilit, joi, că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate să plece din România, cu părinţii adoptivi. Judecătorii au respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.

„Anulează cererea de intervenţie accesorie formulată de numitul Gene-Greb Bejan, ca nesemnată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, invocată de către aceasta şi de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare. Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Şărămăt Mariana, invocată de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare. Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâta Şărămăt Mariana, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, invocată de către pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel şi cu pârâta Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel în contradictoriu cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, privind obligarea la plata sumelor de bani pretinse prin cererea reconvenţională, ca fiind rămasă fără obiect. Respinge ca neîntemeiată cererea completatoare la cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului minorei S.S.. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecătoria Slatina”, a precizat judecătorul Ana – Maria LIXANDRU, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina. Procurorul general interimar a anunțat că va ataca decizia. Părinţii adoptivi ai Sorinei sunt români stabiliţi în SUA.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO: Camion încărcat cu lemne, în flăcări pe un drum național

Pompierii au intervenit, joi seara, pe DN 67 D, în localitatea Arcani, unde un camion …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: