sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:43

Soții Penciu, poveste de dragoste de la 16 ani! Au clădit SINGURI un loc de VIS şi o AFACERE de SUCCES!

colaj-pensiune06

Afacerea lor de succes începe mai întâi cu o frumoasă poveste de dragoste. Soții Penciu sunt împreună încă de pe vremea când se aflau în liceu, mai exact încă din clasa a X-a. Şi-au făcut studiile la facultăți diferite, timp în care au păstrat legătura prin corespondență, iar acum se pot lăuda cu 11 ani de căsătorie și doi băieți frumoși, în vârstă de 10 și 5 ani.

pensiune07

Ion și Irina Penciu, amândoi în vârstă de 35 de ani, au clădit împreună o frumoasă pensiune în comuna Polovragi. „Casa din salcâmi” este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din zonă, iar Irina este recunoscută de către turiști și oamenii locului ca fiind cea mai bună bucătăreasă. „Este o afacere de familie, singurii angajați sunt eu soția și încă o fată. Pensiunea este realizată din fonduri proprii, întreg salariul meu era investit aici, patru ani am lucrat la ea până am reușit să o deschidem, însă am investit continuu. Tot timpul am mai găsit câte ceva de făcut la ea și banii câștigați i-am reinvestit. Am lucrat până în anul 2010 ca și jurist la primăria comunei Polovragi, însă era foarte greu să mă împart între serviciu și șantier, așa că am renunțat și m-am ocupat exclusiv de pensiune alături de soție. În 2012, am deschis pentru prima dată ușa turiștilor, iar acum deja avem clienții noștri, care vin aproape în fiecare an la noi”, ne-a spus Ion Penciu.

Turiștii străini preferă pastrama de oaie

pensiune05

Meniul ce se regăsește în restaurantul pensiunii „Casa din salcâmi” este unul sută la sută tradițional. Turiștii străini ce trec pragul pensiunii adoră pastrama de oaie, cârnații și pâinea de casă făcută de Irina. „Avem și turiști străini care revin aproape în fiecare an. De obicei vin francezi și polonezi, iar cele mai căutate bucate sunt cârnații de casă şi pâinea, pentru că noi numai asta servim. Şi pastrama de oaie este foarte căutată, dar cu mare drag mănâncă și sarmale, piftii. De obicei, când vin, spun că vor mâncarea ce se servește în zona noastră”, ne-a povestit Ion Penciu.

 

Mâncare ca la mama acasă
Mâncarea ce se servește în restaurantul pensiunii vine, în cea mai mare parte, din gospodăria familiei Penciu. Aceștia cresc în curtea casei oi, vaci, porci și păsări, iar în grădină au tot felul de legume pe care Irina le transformă în adevărate specialități culinare. Pensiunea este situată la poalele Munţilor Căpăţânii şi Parâng, într-un cadru pitoresc, la doar 5 Km de DN 67, în apropierea plantaţiei de salcâmi. În apropierea pensiunii se află mai multe obiective turistice: Mănăstirea Polovragi 500m, Peştera Polovragi şi Cheile Oltețului 1 km, rezervaţia naturală de castani comestibili 300m.

Soții Penciu sunt căsătoriți de 11 ani

pensiune06

Ion Penciu este absolvent al Facultății de Drept, iar soția sa, Irina, a absolvit Facultatea de Agronomie în București, dar înainte de a-și deschide pensiunea, aceasta s-a specializat în turism și gastronomie. „Suntem împreună încă din clasa a X-a, am mers la facultăți diferite însă am păstrat legătura. În 2005 ne-am căsătorit, un an mai târziu a venit pe lume primul nostru băiețel, iar la o diferență de cinci ani a venit pe lume și cel de-al doilea băiețel al nostru. Să fiu sincer, nu ne-am dorit de prima dată o pensiune, în primă fază am zis că o să ne facem o casă de locuit însă, după ce am făcut parterul, ne-am răzgândit și atunci am transformat-o în pensiune. Întreaga lucrare a durat patru ani, însă a meritat întreg efortul”, ne-a spus Irina Penciu.

Pensiunea are 10 camere

pensiune1

Cei doi soți au în plan ca, prin fonduri europene, să își deschidă o nouă pensiune ce va fi amplasată la mai puțin de 20 de metri de cea actuală. „Am în plan să deschid o nouă pensiune la 20 de metri de aceasta, prin fonduri. Actuala pensiune are 10 camere și oferim toate condițiile. Costul unei camere este de 100 de lei, indiferent de perioadă. De obicei, avem plin în perioada 15 iunie până pe 15 septembrie. Dacă avem cazat un grup mai mare de turiști, oferim și biciclete pentru diferite trasee turistice, unde personal mă deplasez împreună cu grupul”, ne mai spune soţul Irinei.


loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

3 comentarii

  1. facultati ca ei si Mitu Stoian a absolvit ! Restul,ceva fara pic de bun gust,constructii Pina la cer sa fie mai ceva ca a vecinului si daca tot e spatiu,rahat pe bat !

  2. sa axplice anafului cum a reusit el/ei sa construiasca o casa in 4 ani cu salariile lor.nu au castigat impreuna nici cat a costat cimentul si nisipul…………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: