sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 7:25

Șpagă la CEO: o CAPRĂ! „Licuriciul lignitului”, Nicu Bunoaica, și-a angajat nevasta la firma companiei energetice!


Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului ”Solidaritatea 2013”, cel care acuza, public, directorii din Complexul Energetic Oltenia că au făcut promovări incorecte, cel care clama faptul că inspectorii sociali și-au angajat rudele în companie și cerea desființarea posturilor acestora, cel care susținea că EMC-urile trebuie desființate, și-a angajat consoarta la Minsprest Serv SA, firmă la care producătorul energetic deține capitalul majoritar.
Soția lui Bunoaica muncește, de săptămâna trecută, tocmai la sediul EMC Motru, iar surse din companie spun că, de fapt, Minprest e doar o trambulină cu ajutorul căreia sindicalistul intenționează să-și propulseze nevasta în CEO.
Un alt episod, care frizează penalul și îl poate compromite, definitiv, ca lider sindical pe Bunoaica are legătură cu un mic trafic de influență: există dovezi care demonstrează faptul că acesta a primit o capră, în schimbul intervenției sale pe lângă șefii din CEO pentru transferul unui salariat de la cariera Husnicioara la exploatarea minieră de la Lupoaia.

Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Lupoaia, și-a angajat soția la Minprest Serv SA, susțin surse din companie.
De mai bine de doi ani, Bunoaica pozează în ”apostolul dreptății” și a cerut, public, în nenumărate rânduri, desființarea posturilor de inspectori sociali, acuzându-i pe ceilalți sindicaliști din CEO că și-au angajat rudele în cadrul companiei energetice. Același ton l-a folosit și atunci când s-a referit la directorii CEO, despre care spunea că fac promovări pe pile.
De mai bine de o săptămână, nevastei sindicalistului i-a fost găsit un loc de muncă la firma la care compania energetică deține pachetul majoritar de acțiuni și își va desfășura activitatea tocmai la sediul EMC Motru, subunitate a producătorului energetic pe care Bunoaica o voia desființată, în luna martie a acestui an.
Aceleași surse declară că, de fapt, scopul liderului sindical este acela de a o aduce pe soția sa în CEO, iar Minprest e folosită ca și resort.

Transfer, contra carcasă de capră

Nicu Bunoaica a fost luat în bășcălie, luni, de cei din comisia mixtă administrație-sindicate, de față cu șefii CEO, în legătură cu o așa zisă șpagă primită în schimbul unui transfer.
Potrivit unor informații, sindicalistul ar fi primit, cu ceva vreme în urmă, o capră, de la Mihăiță Benga, un vecin al său de scară de la Motru, în schimbul intervenției sale, pe lângă anumiți șefi din cadrul companiei, pentru ca acesta să fie transferat de la cariera din Husnicioara la cea de la Lupoaia. ”A dus-o acasă, tăiată, frumos, tot…”, povestește una din sursele citate.
Informațiile pe acest subiect dau ca sigur faptul că Bunoaică a primit carnea de capră acasă, la bloc, iar vecinul său, după ce a ajuns la Lupoaia a aderat la sindicatul său și a fost ajutat să ia și câteva clase salariale.
”…l-a luat și în sindicatul lui. (…) A făcut cursul ăla de mașinist și acum e calificat, că era pe circuit. I-a dat și clase”, afirmă aceeași sursă.
Episodul, pe cât de haios, frizează, la modul grosolan, penalul, iar Bunoaică se poate alege cu o acuzație de trafic de influență, numai că bunul primit nu se mai poate confisca din cauză că a ajuns în tigaie.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: