Specie umană necunoscută, descoperită în Filipine. Rămășițele au peste 50.000 de ani


O specie umană necunoscută până acum a trăit în Filipine în urmă cu peste 50.000 de ani, au aflat cercetătorii care au găsit mai multe rămășițe într-o peșteră. Noua specie umană a fost numită Homo luzonensis.

Analiza efectuată pe 13 rămăşiţe fosilizate descoperite în peştera Callao, provenind de la cel puţin trei indivizi, inclusiv de la un copil, i-au determinat pe cercetători să afirme că este vorba despre o nouă specie umană, pe care au denumit-o Homo luzonensis.

Rămășițele constau în dinţi, falange de la mâini şi picioare, fragmente de femur.

Specia prezintă în acelaşi timp „elemente sau caracteristici foarte primitive, semănând cu cele ale australopitecilor şi ale altor grupuri de hominizi, dar şi moderne, apropiate de cele ale Homo sapiens”, a explicat Florent Detroit, paleoantropolog la Musee de l’Homme din Paris şi coordonatorul principal al acestui studiu publicat în revista Nature. Aceste detalii fac din Homo luzonensis „o specie-mozaic”, a precizat cercetătorul francez, potrivit AFP și Agerpres.

Acest Homo luzonensis „era probabil scund, dacă judecăm după mărimea dinţilor lui”, dar „acesta nu este un argument suficient” pentru a proba o astfel de afirmaţie, a precizat acelaşi expert. Homo luzonensis, care nu este un strămoş direct al omului modern, ar fi fost o specie înrudită, contemporană cu Homo sapiens, dar cu un anumit număr de caracteristici primitive.

Două dintre fosilele analizate au fost datate direct prin metoda seriei de dezintegrare a uraniului şi au vârstele de 50.000 de ani respectiv 67.000 de ani.

Ele sunt cele mai vechi rămăşiţe umane cunoscute în Filipine. Cele mai vechi de până acum, provenind de la indivizi Homo sapiens şi care datează din urmă cu 30.000 – 40.000 de ani, descoperite pe insula Palawan, în sud-vestul arhipelagului filipinez.

loading...
Loading...

Citește și

Muntele de deşeuri din India va întrece la anul celebrul Taj Mahal

Cel mai înalt munte de deşeuri din India, care măsoară aproape 65 de metri, ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: