Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!


Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara trecută, în Piața Victoriei din Tg-Jiu s-au înșelat pentru că, de fapt, din bugetul public al municipiului, adică din buzunarul concitadinilor primarului Marcel Romanescu, au fost cheltuiți aproximativ 600.000 de lei.
Cele mai scumpe spectacole au fost cele susținute de ”Carla s Dreams”,”Zdob și Zdub”,respectiv Nicolae Botgros și Orchestra ”Lăutarii” din Chișinău.
Din banii publici ai orașului au fost cheltuiți 127.000 de lei pe închirierea unei scene, lumini și sonorizare pentru aceste spectacole.

Toate concertele care au avut loc, anul trecut în Tg-Jiu, au fost încredințate, direct, unei singure firme: Global Records SRL în care, potrivit presei de profil, cântăreața Inna deţine 50,77% din capitalul social, iar diferenţa se află în posesia lui Ştefan-Lucian Gîtiță, fost iubit și impresar al acesteia, cunoscut în lumea artistică drept Screech.
Pentru 12 spectacole s-a plătit suma de 407.000 de lei, cele mai multe dintre acestea având loc în cadrul evenimentului care s-a întins pe două luni, denumit ”Un festival cât o vară”.

Iată cât a costat fiecare spectacol în parte:
– Marcel Pavel – 23.000 de lei, spectacolul contractat în februarie 2019
– ”The Motans” – 38.150 lei, contract încheiat în 22 mai 2019
– ”Planeta veselă” – 14.080 lei
– ”Golden Gang” – 35.000 de lei
– ”5 Gang” – 23.600 de lei
– Irina Rimes – 38.400 de lei
– Damian Drăghici & Brothers – 41.000 de lei
– ”Connect-R” – 29.000 de lei
– Raluka – 15.500 de lei
– ”Carla s Dreams” 78.200 de lei
– ”Zdob și Zdub”,72.000 de lei, (noiembrie 2019)

La această sumă s-au adăugat 10.000 de lei pentru firma Lătărețu Events SRL, aferentă concertului susținut de Taraful Constantin Lătărețu.
Concertul lui Nicolae Botgros și Orchestra ”Lăutarii” din Chișinău a costat 56.350 de lei și a fost intermediat de firma cântăreței Roberta Crintea, cu care s-a încheiat contract în 27 iunie 2019.

În total, 473.000 de lei au costat toate concertele organizate de Primăria Tg-Jiu, anul precedent.
Cheltuiala din bugetul public al orașului nu s-a oprit aici pentru că era nevoie și pentru așa zise servicii de ”scenotehnică”, adică scenă, sonorizare, lumini, etc.. Trei contracte au fost încheiate pentru acest serviciu cu Events Light Solutions SRL în 17 mai, 29 mai și 12 iunie, totalizând 127.000 de lei. Societatea aparține unui anume Ion Andrițoiu, care are mai multe firme ce au derulat contracte cu Primăria Tg-Jiu, iar despre acestea se spune că ar fi controlate, de facto, de Nicu State, partenerul de afaceri al lui Andrițoiu, asociat în unele dintre acestea, cel care face parte din cercul de apropiați ai primarului Romanescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.