SPERANȚE pentru CEO. LIDER: Compania va avea VIITOR încă 30 de ani


Fostul consilier al ministrului Energiei, Toma Petcu, crede că CE Oltenia se va putea conforma la normele draconice de mediu impuse de Uniunea Europeană.

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, spune că minerii și energeticienii nu trebuie să-și facă griji legate de viitorul CE Oltenia și al locurilor de muncă, chiar dacă Bruxelles-ul nu a acordat o derogare până în 2025 companiei miniere pentru modernizarea grupurilor energetice. „Nu știu ce îngrijorare este. Într-adevăr, vor trebui făcute anumite retehnologizări, dar, să știți și dvs., CEO are modernizări pe toate cele patru termocentrale. Au fost montate la toate instalații de desulfurare. Pentru a scădea CO2-ul din emisii, vor trebui făcute anumite modificări tehnice, dar nu sunt foarte scumpe, astfel încât CE Oltenia să nu se poată conforma la normele impuse de UE. Discuția cu Uniunea Europeană nu este încheiată. Vin europarlamentarele, se schimbă majorități, vor avea loc noi întâlniri. Va trebui să se gândească la securitatea energetică regională. Nu pot fi scoase din funcție capacități din cadrul sistemului energetic european, fără să existe altceva de pus în loc. S-a mai cântat prohodul CEO și-n trecut, dar s-au găsit soluții de salvare. Sunt convins că această companie va avea viață lungă. Cel puțin 25-30 de ani de acum încolo”, a declarat Dian Popescu.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

2 comentarii

  1. Cam optimist nea’ Dian asta , CEO va avea viata tot cat stadionul ala de la Pestisani ,, construit si predat la cheie ,,( sic ) de sanatorul stadioanelor .

  2. ,,Pentru a scădea CO2-ul din emisii, vor trebui făcute anumite modificări tehnice, dar nu sunt foarte scumpe, astfel încât CE Oltenia să nu se poată conforma la normele impuse de UE”. Dl peputat, Boza zicea ca daca face o termocentrala noua si nu poate sa ajunga la performanta care o cere UE. Vorbeste si tu cu Boza si dupa aia baga gulgute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.