Spital municipal, în pericol de a-și pierde licența de funcționare! Nu mai are contract cu primăria


Din data de 8 octombrie, contractual de delegare a clădirii, în care funcționează Spitalul Motru și a terenului de sub proprietate și curtea unității, cu autoritatea locală, a expirat. Contractul a avut o valabilitate de 5 ani de zile, de la data semnării, care a expirat la începutul acestei luni, dar factorii responsabili au ignorat situația. Atât factorii decidenți ai primăriei cât și ai spitalului nu au făcut la timp demersuri pentru prelungirea ori reînnoirea contractului de dare în administrare deși, în atare condiții, unitate medicală riscă să își piardă licența, să își înceteze activitatea și, mai graf, proiectul privind extinderea Ambulatoriului, cu fonduri europene, poate să fie oprit din motive legislative.

De fapt, cei îndrituiți s-au dezmeticit legat de expirarea contractului abia când s-au evaluat documentele depuse pentru extinderea Ambulatoriului, ocazie cu care s-a sesizat carența și s-au început demersuri pentru rezolvarea problemei. Mai exact, Consiliului Local i s-a cerut darea în administrarea spitalului a clădirii și terenului aferent pe o perioadă de încă 5 ani, lucru care se va supune la vot săptămâna viitoare.
Până atunci însă spitalul este în aer în ce privește contractul respectiv, perioada fără document neputând fi acoperită cu acte, deoarece contractul nu se va parafa retroactiv.

Management defectuos

Noul contract pentru spital va intra în vigoare o dată cu aprobare în CL, joia viitoare mai exact. Consilierii locali care au luat act recent, în comisiile de specialitate, de această problemă gravă au solicitat să li se comunice persoanele responsabile de contract, unii vorbind de management defectuos atât în cazul spitalului cât și a angajaților din cadrul Primăriei Motru.
Mai mult, s-a propus o comisie mixtă, din care să facă parte consilieri locali, pentru a verifica modul cum s-au organizat concursurile de ocupare a posturilor vacante la spital, acestea fiind vacantate în ultimul an și neocupate după mai multe runde de concurs. De altfel, s-a mai propus ca aleși locali să participe în comisiile de concurs ale spitalului, dar reprezentanții unității medicale au respins această solicitare.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.