Spitalul Județean Târgu-Jiu are consultant medical!

spitalul-judetan-targu

Doctorul Manu îl va ajuta pe Vlădoianu să conducă unitatea

Managerul privat Cristian Vlădoianu, angajat al firmei Tetraedru Medical Consulting, nu a fost schimbat încă de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Doctorul Nicoleta Manu, manager în cadrul firmei Tetraedru, a venit la Târgu-Jiu pentru a oferi consultanță pe probleme medicale. Doctorul Manu a declarat că nu a fost numită manager al unității medicale de la Târgu-Jiu, aceste aspect nefiind discutat cu cei din conducerea firmei Tetraedru Medical Consulting, societatea care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Gorj pentru managementul privat al principalei unități medicale din județ.

Călinoiu îl știa înlocuit pe Vlădoianu
Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, a declarat marți, după ședința AGA a Clubului pandurii, că managerul Vlădoianu a fost schimbat. Este foarte posibil ca, totuși, acest lucru să se întâmple (nu iese fum fără foc, cum zice vorba românească  – n.red.): „Problema aceasta apare ca urmare a unor aspecte legate de situația sa personală, a zis că vrea să mai facă niște studii. El va fi menținut de firmă drept consultant la spital. Schimbarea managerului se face cu acordul Consiliului Județean. Toate neînțelegerile trebuie să înceteze”.

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu are, de săptămâna trecută, un consultant pe probleme medicale, tot angajat al firmei Tetraedru Medical Consulting SRL, cea care a câștigat licitația organizată de CJ Gorj pentru managementul privat al principalei unități medicale din județul Gorj. Managerul Cristian Vlădoianu nu a fost schimbat (cel puțin nu încă – n.red.) din funcție, el fiind în această perioadă în concediu din cauza unor probleme personale. Astfel, doctorul Nicoleta Manu, angajat ca manager în firma Tetraedru, fost manager privat al Spitalului Drobeta Turnu Severin, a fost desemnată consultant pe probleme medicale la Spitalul Județean din Târgu-Jiu. „Sunt manager în cadrul firmei Tetraedru, am fost solicitată de firma Tetraedru să vin la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu drept consultant pe probleme medicale ale unității medicale. Nu sunt managerul Spitalului Județean din Târgu-Jiu, ci manager în cadrul firmei care conduce acest spital. Dacă mă va numi firma în fruntea acestui spital, voi avea de ales sau de declinat oferta. Cu mine nu au avut loc asemenea discuții. Eu am fost manager la Severin, am multiple studii în domeniul manageriatului, acum eram prinsă între slujbe, ca să zic așa, nu mă ocupam de o singură unitate, de aceea am putut veni la Târgu-Jiu. Am un contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu firma Tetraedru; aici, la Târgu-Jiu voi sta până când îmi voi termina treaba pentru care am fost trimisă. Am studii de medic de laborator, plus studii de manageriat, în fiecare an am făcut studii legate de audit, evaluator spital ș.a.m.d.”, a spus doctorul Nicoleta Manu. Noul consultant va împărți, cel mai probabil, același birou cu managerul Vlădoianu.

Probleme „antice”, abia descoperite

Doctorul Manu a venit la Târgu-Jiu la sfârșitul săptămânii trecute și de atunci a încercat să afle care sunt problemele din unitatea medicală condusă de managerul privat Cristian Vlădoianu. „Sunt destul de multe probleme aici, la Târgu-Jiu, noi ne dorim, ca firmă, să venim în ajutorul personalului medical, pentru ca aceștia să și poată desfășura activitatea în condiții rezonabile și decente profesia. Vom încerca să rezolvăm probleme urgente și pentru altele vom avea nevoie de sprijin de la Minister, de la CJ, de la sponsori. De exemplu, la nivel de dotare cu aparatură sunt anumite aparate care s-au defectat,  care ar trebui reparate sau înlocuite. De asemenea, ar trebui să se introducă anumite analize care nu se efectuează în prezent. Până acum s-a făcut o analiză din punct de vedere economic a spitalului, evaluările nu se pot face peste noapte. Firma Tetraedru a intrat într-un spital pe care nu-l cunoștea, datele nu sunt totdeauna reale. Colegul meu Vlădoianu are o expertiză bună pe partea economică, fiind economist. Ne-a comunicat că există probleme cu specific medical și ne-a solicitat ajutorul. Nu este vorba de a obține performanțe, situația reală din spital se vede după realizarea unor indicatori. Este destul de greu, când faci parte dintr-un colectiv, să fii extrem de obiectiv. Eu am adus în plus acest obiectivism, eu nu am nici un fel de parti-pris cu lumea gorjeană, cu angajații”, a afirmat doctorul Nicoleta Manu.

Se dorește eficientizarea actului medical
Dorel Dumitraș, directorul firmei Tetraedru, a declarat că doctorul Manu a fost adus la Târgu-Jiu grație experienței profesionale pe care o are și pentru că se dorește eficientizarea actului medical. „Cristian Vlădoianu este în continuare manager în cadrul unităţii spitaliceşti. El revine de vineri, a avut o problemă, dar nu a fost înlocuit. Claudia Manu este acolo pentru a se ocupa de partea medicală, fără a se intersecta cu directorul medical. Dacă o să decidem ca funcţia de manager să fie ocupată de altcineva, o să anunţăm public. O să facem o şedinţă, atunci când va fi cazul; momentan, Cristian Vlădoianu este managerul spitalului. De vineri puteţi lua legătura cu el. Am decis ca încă un angajat din cadrul firmei Tetraedru să fie prezent la spital pentru eficientizarea actului medical“, a declarat Dorel Dumitraş, directorul firmei SC. Tetraedru Medical Consulting SRL.
loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.