Spor de pericol, de carieră, de fidelitate, uniformizarea salariilor pentru funcţii – toate, de la Condescu!

condescu

Marin Condescu nu are pace! După ce Ion Ruşeţ a organizat ieri o conferinţă de presă în care a anunţat că noul sindicat are deja zece mii de membri, Marin Condescu s-a apucat să scrie comunicate de presă în care anunţă că FNME a constituit o comisie ce va avea sarcina să negocieze pentru drepturile salariaţilor.

Reacţiile acestuia par uşor bizare în condiţiile în care, la nivelul CE Oltenia, FNME a rămas practic fără mai mult de jumătate din membri. Pe de altă parte, ieşirile precipitate în presă ale lui Marin Condescu denotă disperarea pierderii întregii sale influenţe, comunicatul întocmit aseară riscând să fie luat în râs chiar de salariaţii pe care, probabil, doar îşi imaginează că îi mai reprezintă.

Vrea

Ca şi cum forurile FNME ar mai funcţiona, Marin Condescu transmite pe un ton băţos că s-au dispus mai multe măsuri. Din ceea ce anunţă acesta, mai degrabă ce s-a hotărât parcă doar în „forul său interior” şi observând cum încearcă să-i momească pe salariaţii CEO, redăm mai jos comunicatul FNME: „Colegiul Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie, pentru a îndeplini obiectivele hotărâte la Consiliul de Coordonare din 11 ianuarie 2014, a hotărât: Se constituie comisia de negociere a drepturilor salariale pentru 2014 la nivel de Complex Energetic Oltenia SA formată din reprezentanţii sindicatelor afiliate, având un număr de 13 reprezentanţi. Mandatul comisiei pentru negocierea acordului la contractul colectiv de muncă la nivel de Complex Energetic Oltenia SA este: acordarea (uniformizarea) sporului de pericol, sporul de carieră, fidelitate; uniformizarea salarizării pentru funcţii, meserii (loc de muncă); necondiţionarea drepturilor prevăzute în pachetele de performanţă de indicatorii tehnico-economici ai unităţii; investiţiile necesare pentru siguranţa locurilor de muncă şi sănătatea salariaţilor; strategia CEO pentru perioada 2014-2020;obligativitatea participării la Consiliul de Supraveghere, Directorat, AGA ale Complexului Energetic Oltenia SA, atunci când la ordinea de zi sunt hotărâte probleme care vizează salariaţii;creşterea fondului de salarii cu 15 %”.

Promisiuni în copy-paste

De asemenea, comunicatul mai face cunoscute şi numele celor care se ocupă de noul sindicat la care Marin Condescu încă visează dar mai ales plagiază puţin din ceea ce au scris şi au spus adversarii săi, în frunte cu Ion Ruşeţ, şi anume, că de-acum înainte, liderii vor fi aleşi în prin vot uninominal: „Pentru constituirea sindicatului majoritar la nivelul Complexului Energetic Oltenia SA, se numeşte un grup de iniţiativă alcătuit din: Pescaru Constantin, Mitrescu Constantin, Golea Marin, Ursu Marius, Feurdean Ioan, condus de Pîrvulescu Dumitru – preşedinte; Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu nu va candida pentru nicio funcţie în cadrul viitorului sindicat, iar alegerile vor fi uninominale, dintre reprezentanţii sindicatelor componente care vor depune candidaturi. Colegiul Director este de acord ca funcţia de Prim-vicepreşedinte al FNME să fie ocupată de domnul Nica Petre – Sindicatul Muntele CNH, iar cea de vicepreşedinte pentru sindicatele din industria extractivă de domnul Huţuleac Mugurel – Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu. FNME are acordul Federaţiei Univers şi Federaţiei Petrom pentru începerea negocierilor Acordului la CCM/2044 la nivel de CEO SA”.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.