duminică , 23 februarie 2020 - 16:16

Sporul de producție, diferențiat pentru angajații ELCFU!


După ce au avut un cuvânt important de spus la greva minerilor de acum o săptămână, salariații ELCFU nu vor beneficia toți de sporul de producție, spun liderii de sindicat ai angajaților din acest sector. Mai exact, la sporul de producție sunt confundați magazionerii tranzit cu magazionerii, iar șefii de manevră cu personalul TESA. De asemenea, responsabilii siguranța circulației sunt asimilați personalului TESA, nebeneficiind de sporul de producție obținut de greviști după protestul spontan de șase zile din CE Oltenia.

Liderul de sindicat din ELCFU Motru, Marian Pescaru, a participat la grevă chiar și la greva foamei din fața CEO, dar nu va beneficia de sporul de producție deoarece meseria sa a fost asimilată cu cea a personalului TESA. Asta deși cei care exercită meseria de responsabil cu siguranța circulației, potrivit Ordonanței 60/2005, își exercită profesia printre linii la fel ca salariații care concură la siguranța circulației.
Mai mult, CEO nu a renunțat la acțiunile în instanță împotriva salariaților pe care i-a considerat instigatori la grevă, liderul trezindu-se acasă cu hotărârea judecătorească care stabilea că greva a fost ilegală, hotărârea nefiind însă definitivă și executorie. Liderul a făcut deja întâmpinare la sentința primită, așteptând judecarea cauzei puse pe rol de CE Oltenia.

Amenință cu greva!

Reamintim că, la venirea lui Anton Anton în Gorj în protocolul semnat între administrație și sindicate, s-a stabilit să se renunțe la acțiunile în instanță îndreptate împotriva liderilor de sindicat ori a minerilor considerați instigatori de grevă. ,,Dacă la activitatea de ELCFU nu se va asigura creștere salarială, adică sporul de producție, ca și în toate carierele companiei,voi anunța Autoritatea Feroviară de evenimentele care s-au produs în ultimul timp și pericolul la care sunt supuși salariații ELCFU și personal voi intra iar în greva foamei pe perioadă nedeterminată”. a declarat liderul ELCFU Motru, Marian Pescaru.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Un comentariu

  1. Suge-o Ramona 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.