Sporul de producție nu s-a băgat în salariile beneficiarilor din CEO! Liderii au cerut administrației să vireze banii abia la chenzina a II


La avansul acordat în perioada 22-26 martie, administrația era obligată să le achite salariaților din producție 35% din sporul obținut după protestul spontan al minerilor din luna ianuarie. Beneficiarii au așteptat banii dar nu li s-au virat, administrația motivând că a schimbat data de salarizare, urmând ca sporul să se ia întreg la lichidare. Asta la cererea reprezentanților sindicali.

După protestul din ianuarie, minerii au obținut un spor la salariu, denumit ,,de producție,, în cuantum de 1000 de lei brut, adică 580 de lei net lunar. Prima parte din acest spor, adică 35% trebuia să-l încaseze beneficiarii la chenzina I, adică la avansul încasat cam pe 24 martie, iar restul de 65% la chenzina II, care ar urma, se va acorda pe 11 aprilie. Această metodă de împărțire a sporului nu s-a mai aplicat în aceste zile pentru că liderii sindicali ar fi cerut asta administrației. Nu este exclus însă ca tocmai administrația să fi cerut un răgaz partenerilor sociali pentru a achita banii care nu prea sunt de prisos.
În luna mai, salariații CEO vor primi a doua parte a roadelor de după protest, adică voucherele de vacanță, în cuantum de 1450 de lei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.