Sporul de producție și fosta primă de vacanță se vor negociate în noul CCM


Sporul de producție, în valoare de 1000 de lei pentru cei din producție, de 700 de lei pentru CFL-iști și de 500 de lei pentru șefii de sectoare din minerit ar putea fi introdus în salariul tarifar, dacă negocierile pentru CCM vor da câștig de cauză partenerilor sociali. Se mai propune ca valoarea inflației pe 2019 să ajungă tot acolo, dar și ca voucherele de vacanță să aibă valoarea salariului minim brut pe economie, de 2224 de lei.

Se mai cere majorarea valorii tichetelor de masă de la 15 lei la 18 lei, conform legii, dar și o grilă unică de salarizare la nivelul CE Oltenia. În noua grilă se dorește ca raportul de ierarhizare să fie de 1 la 5, adică clasa 1 are minim pe economie plus 20% coeficientul iar cel mai mare salariu să se înmulțească cu 5.
Federația Energetica susține aceste solicitări pentru noul CCM, această structură fiind compusă din 6 sindicate din Complexul Energetic Oltenia.
Pentru includerea sporurilor sunt niște etape care trebuie parcurse, iar, deja, Sindicatul Solidaritatea 2013 strânge semnături pe la toate unitățile miniere. Totul, în vederea stabilirii unei comisii care să se formeze la nivel de CEO care să găsească soluții pentru introducerea sporului de producție și al adaosului, fosta primă de vacanță, la salariul tarifar al fiecărui angajat al companiei.
În prezent, se întocmesc documentele și comisiile de negociere pentru noul CCM din CEO iar prima ședință de negociere se speră să aibă deja loc la sfârșitul acestei luni.

Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.