duminică , 23 februarie 2020 - 16:52

Sporurile ilegale de la Primăria Bengești-Ciocadia, taxate de Tribunalul Gorj!


O instanță a Tribunalului Gorj a decis la jumătatea acestei luni că sporurile acordare în Primăria Bengești-Ciocadia, timp de doi ani de zile, sunt ilegale. Sporurile respective au fost depistate astfel de către Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Gorj, dar primarul Victor Geogia a atacat raportul de audit la instanță. Pe fond, edilul și subalternii săi au pierdut, în primărie tremurându-se că, în scurt timp, se vor da banii încasați ilegal înapoi.

Camera de Conturi Gorj, din cadrul Curții de Conturi a României, a depistat la Primăria Bengești-Ciocadia, în urma unei verificări efectuate în perioada septembrie-octombrie 2016, abateri financiare grave, în valoare de 524.000 de lei. Jumătate din suma constatată reprezintă sporuri încasate ilegal de către angajații primăriei, care au primit, anul trecut, spor de dispozitiv, de fidelitate și confidențialitate, de solicitare neuropsihică și pe legea fondului funciar. Sporul de dispozitiv este în cuantum de 25% din salariul de încadrare, sporului de confidențialitate de 10% ca și de fidelitate, cel de solicitare neuropsihică de 20% iar sporului de dificultate de 50%. Banii ar trebui restituiți de beneficiari instituției, dar primăria a atacat în instanță, în februarie, raportul în cauză pentru stoparea executărilor impuse de inspectori.

 

13 cu ghinion

După șapte termene de judecată, se dă sentința pe 13 octombrie iar aceasta nu-i este favorabil reclamantei, adică Primăriei Bengești-Ciocadia. Mai exact, instanța a admis doar ,,excepţia de nelegalitate a dispoziţiilor de salarizare aferente perioadei octombrie 2014 – septembrie 2016 emise de primarul comunei Bengeşti Ciocadia pentru numiţii Geogia Victor, Cheroiu Cătălin, Ciochină Dorina, Popescu Mariana, Bistreanu Dorina, Bumbar Cornelia, Păuna Margalina şi Dobriţa Doriana. Constată nelegalitatea dispoziţiilor de salarizare respective sub aspectul acordării sporului de dificultate, sporului de dispozitiv, sporului de confidenţialitate şi fidelitate şi sporului de solicitare neuropsihică. Respinge în tot contestaţia promovată de contestatoarea comuna Bengeşti Ciocadia, în contradictoriu cu pârâta Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Gorj”. Sentința nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Plăți nejustificate!

În raportul atacat de Geogia se mai depistează și efectuarea și de plăți nejustificate în cuantum de 23.280 de lei reprezentând lucrări neexecutate la obiectivele de investiții DC19 și DC19B. Este vorba despre modernizarea drumului comunal care merge la Perești și despre cel care duce la Cîrligei, lucrări începute în 2015 și nici în prezent finalizate. Ambele lucrări au fost câștigate de o firmă din Slatina, mai exact cea a fostului senator Ion Toma, lucrări care au fost subcontractate către două firme locale.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

2 comentarii

  1. Să vină și la comuna Bilteni că e jaf de jaf. …Dar mai repede până nu distrug arhiva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.