START la tichete sociale pentru grădiniţă!


Părinţii care au copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani împliniţi la 1 septembrie 2016, înscrişi la grădiniţă, pot depune cereri pentru acordarea tichetului social! Este vorba de familiile cu posibilităţi materiale reduse al căror venit lunar pe membru de familie nu depăşeşte 284 de lei. Cererile se depun la primăria din localitatea de domiciliu.

Pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine și rechizite. O condiţie obligatorie pentru acordarea acestor tichete este frecvenţa regulată la grădiniţă.
Acordarea dreptului la stimulent educaţional sub forma tichetelor sociale de gradiniţă se va realiza prin emiterea unei dispoziţii scrise a primarului pentru toată perioada de acordare a acestui drept.
Cererea de solicitare a stimulentului va putea fi depusă oricând, pe tot parcursul anului şcolar.
Verificarea prezenţei se va realiza inopinat de către conducătorul unităţii de învăţământ şi asistentul social sau de personalul desemnat din cadrul primăriei, tot o dată pe lună. În cazul absenţelor determinate de situaţii excepţionale, cadrul didactic va analiza situaţia şi va face propuneri justificate conducătorului unităţii de învăţământ privind aprobarea acestora, pe care conducătorul le va comunica, ulterior, primarului.
Tichetele sociale pentru copiii de grădiniță s-au acordat și anul trecut.

Loading...

Citește și

Încă trei universități după UCB au luat măsuri contra coronavirus, suspendând cursurile! Carantină impusă studenților veniți din străinătate

Având în vedere actualul context epidemiologic, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face noi precizări anunțând, luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.