Stații MODERNE de transport public local într-un ORAȘ din Gorj

Mobilitatea între orașul Rovinari, comuna Drăguțești și municipiul Târgu Jiu se va face mult mai ușor în viitorul apropiat de către persoanele ce se deplasează pe această rută. Acest lucru va fi posibil ca urma a proiectului „Dezvoltarea mobilităţii urbane din UAT Rovinari şi UAT Drăguţeşti prin modernizarea sistemului de transport public local” ce a primit finanțare europeană prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea mobilităţii urbane în Orașul Rovinari și Comuna Drăguţeşti, prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.

„Astăzi, am semnat contractul de finanțare pentru transportul public pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. Într-o scurtă perioadă de timp o să lansăm apelul de licitație, ca să putem avea aceste autocare electrice, care vor circula pe ruta Rovinari – Târgu-Jiu. În cadrul acestui proiect, vom putea aduce forța de muncă din localitățile limitrofe la noile fabrici din oraș și nu numai, angajații CE Oltenia se vor putea bucura și ei de aceste servicii şi, cel mai important pentru noi, locuitorii din Rovinari vor circula cu preţuri minime. Am convingerea că acest proiect este unul din cele mai așteptate de orașul nostru. Va mulțumesc dragi prieteni pentru sprijin”, a anunțat edilul Robert Dorin Filip.

Principalele lucrări din cadrul proiectului, vor fi:
• modernizarea/ înfiinţarea unor trasee de transport public local în Rovinari-Drăguţeşti
• construirea/ modernizarea/ reabilitarea staţiilor de transport public
• prin cadrul acestui proiect se vor realiza 18 stații de calatori (4 pe teritoriul UAT Rovinari si 14 (13+1) pe teritoriul UAT Drăguţeşti), dar în total vor opera un număr de 18 stații pe teritoriul Orașului Rovinari, iar pe teritoriul Comunei Drăguţeşti vor opera un număr de 43 stații.
• achiziţionarea de 3 autobuze electrice utilizate pentru prestarea serviciului de transport public de calatori, inclusiv staţii de alimentare
• construirea unui depou aferent transportului public, inclusiv infrastructura tehnica aferenta
• crearea unui sistem de bilete integrate pentru calatori („e-bilete” sau „e-ticketing”)
Valoarea totală a proiectului este de 8.099.817, 14 lei, din care suma solicitată este de 6.511.155, 44 lei (1.423.390, 05 euro).

Bogdan Pop

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.