Statistică îngrijorătoare a ITM Gorj: 17 persoane AU MURIT, la serviciu, în ultimii trei ani

Situație îngrijorătoare prezentată de ITM Gorj cu privire la accidentele de muncă: în perioada 01.01.2016 – 15.04.2019, în judeţul Gorj, 409 persoane au fost victime ale evenimentelor de muncă, dintre care 17 şi-au pierdut viaţa, cele mai multe accidente mortale având loc în anii 2017 şi 2018, fiind înregistrate câte şapte în fiecare an.

”Alte 197 de persoane au suferit, în intervalul 2016-15 aprilie 2019, accidente cu incapacitate temporară de muncă. Ca număr de incidente înregistrate la I.T.M. Gorj, 2018 a fost anul cu cele mai multe evenimente de muncă – 148, din care 59 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă. De  la începutul anului 2019 şi până la data de 15 aprilie, au fost înregistrate 42 de comunicări evenimente. De asemenea, în urma controalelor pe care inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă le efectuează în permanenţă la angajatorii din teritoriu pentru verificarea condiţiilor în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, în cele trei luni şi jumătate de la începutul anului s-au aplicat amenzi în valoare de 226.500 de lei. Suma sancţiunilor aplicate în perioada 2016 – 2019 pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă se ridică la 2.122.500 de lei, cea mai mare valoare a acestora fiind atinsă în anul 2016 – 938.500 de lei”, se arată într-un comunicat, remis presei, al ITM Gorj.

George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj, a declarat că prioritar trebuie să fie,  un cadru de lucru sigur pentru angajaţi.

„Prin asigurarea echipamentului de lucru adecvat, a echipamentului individual de protecţie sau efectuarea instructajului, pot fi salvate vieţi, vieţi care depind de implicarea cu responsabilitate a angajatorilor în aplicarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă, dar şi de verificările pe care inspectorii de muncă le fac frecvent pentru respectarea acestora. Prioritar trebuie să fie, pentru ambele părţi, un cadru de lucru sigur pentru angajaţi. Din păcate, încă există destul de multe accidente de muncă, anual, la nivel mondial, marcându-se, pe data de 28 aprilie, Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă”, a precizat Romanescu.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.