duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:00

Ştiaţi că…

stiati-ca

• În medie, valoarea energetică a 100 de grame de miez de nucă este de 700 kcalorii? De asemenea, uleiul de nucă, folosit în tratamente externe, ajuta la regenerarea şi creşterea firului de păr. Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afecţiuni ale pielii.
• O matcă poate depune, în 24 de ore,2000-3000 de ouă, care, cântărite,depăşesc de două ori greutatea corpului ei?
• Viteză maximă de zbor a unei albine ajunge la 70km/oră? Încărcată cu polen sau nectar, viteza se reduce la 20 km/oră (440 de bătăi de aripi/secundă).
• Viaţa unei albine lucrătoare, în timpul culesului,este de 42 de zile iar în timpul repaosului de iarnă, de 6 luni, iar vârsta unei matci este de 5-7 ani?
• Într-un an o familie de albine consuma circa 100kg de miere, 50 kg polen şi 50l de apă? O albină cheltuiestea proximativ 0,5mg de miere pentru un km de zbor. În timpul zborului temperatura albinei depăşeşte cu 10 °C temperatura ei atunci când se afla în stare de repaos.

loading...
Loading...

Citește și

Bancul zilei

Un preot la slujba de duminica: – Copiii mei, nu fumati…. fiindca o tigara duce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.