miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:03

„Știrea” conform căreia liderii FNME blochează acordarea celor 700 de lei salariaților CEO, un FAKE NEWS ordinar!!! Boza suspectează ABUZURI sau alte INTERESE. Protest „spontan”, pe înserate


Spațiul public a fost viciat, joi, 20 decembrie a.c., de o știre falsă, conform căreia liderii FNME ar bloca acordarea sumei de 700 de lei, din economia la fondul de salarii, celor peste 13.000 de angajați ai CEO, chiar în a treia zi de Crăciun. Fakenews-ul ordinar a fost fabricat speculându-se faptul că Marin Golea, administratorul special al Clubului de Fotbal ”Pandurii-Lignitul” Tg-Jiu, cel care se află într-un litigiu cu CEO, face parte din FNME.
Președintele Directoratului CEO, Sorinel Boza, a dat asigurări că salariații companiei nu vor avea de suferit de pe urma acestui litigiu și a acuzat abuzuri sau alte interese în chestiunea blocării conturilor producătorului energetic.

O gulgută…

… aruncată în spațiul public de așa-ziși jurnaliști care nu au nicio noțiune despre legislația în materie civilă și cui i se încuviințează executarea silită, iar din această cauză înghit tot felul de găluști servite de persoane interesate, potrivit căreia salariații CEO nu vor mai primi banii din economia la fondul de salarii pentru că FNME a blocat conturile companiei, i-a bulversat pe angajații producătorului energetic.
”Gogoașa” a fost perfuzată cu alegații de genul că cei din FNME, aripa USMO, ”printre care Constantin Mitrescu, Dumitru Pârvulescu și Marin Golea au refuzat, în comisia mixtă, să aprobe deblocarea contului…”. Trebuie precizat, în primul rând, că Sindicatul ”Energia” Rovinari, condus de Mitrescu, nu face parte din USMO, iar în al doilea rând, nu USMO trebuia să ”aprobe” deblocarea contului, uniunea sindicală având calitatea de ”pârât”, aceeași cu a CEO în dosarul aflat pe rolul Curții de Apel Craiova, ci persoana la cererea căreia s-a dispus executarea de către un executor judecătoresc, adică administratorul special.

În fapt, Marin Golea, în calitate de administrator special al Clubului de Fotbal Pandurii, a apelat la Biroul Executorului Judecătoresc Constantin Cerbulescu, care a instituit poprire pe conturile CEO pentru 6.398.608 de lei, cu toate că suma era deja blocata în contul companiei de la BRD și pusă la dispoziție, iar executorul nu mai avea dreptul să blocheze și alte conturi.
Sorinel Boza, președintele Directoratului CEO, a precizat că a purtat o discuție atât cu Marin Golea, cât și cu executorul judecătoresc și a dat asigurări că salariații vor încasa cei 700 de lei, așa cum au decis administrația și cele patru federații sindicale. ”Nu a fost vorba de FNME pentru că FNME nu blochează conturile, este vorba de acea poprire pentrut neplata cotizației la Pandurii la care se asteaptă decizia definitivă a instanței de judecată. Administratorul special a decis să se poprească toate conturile, fiecare cont cu suma asta, deși există un document din partea companiei la executor în care se specifică faptul că suma respectivă este blocată și pusă la dispoziția sa. Am avut o discuție și cu Golea și cu executorul să analizeze documentele și dimineață (vineri, 21 decembrie – n.r) să deblocheze toate conturile.
Sunt curios dacă acea poprire s-a făcut și pe conturile celorlalți asociați de la Pandurii, adică e o decizie împotriva tuturor, sau doar împotriva CEO. Consider că nu este corect. Aici putem vorbi de abuzuri sau alte interese”, a declarat Boza.
Vicepreședintele FNME, Nelu Roșca, a ținut și el să lămurească lucrurile și a afirmat că federația sindicală nu are cum să blocheze conturile CEO. ”Nimeni din FNME nu are nicio implicare. Cum să se opună acordării banilor? O minciună ordinară! A fost încheiat un protocol între administrația CEO și cele patru federații și s-au stabilit 700 de lei pentrut fiecare salariat. Cei care au lansat în spațiul public asemenea minciuni trebuie să mai pună mâna pe carte. FNME își va face datoria corect și transparent față de membrii săi”, a spus Roșca.

Cum a fost posibilă blocarea conturilor

La jumătatea acestui an, Tribunalul Gorj a admis acțiunea formulată de Clubul de Fotbal Pandurii, prin administratorul special Marin Golea, împotriva asociaților, și i-a obligat pe aceștia la plata cotizațiilor restante, cu dobânda legală şi indicele de inflaţie. Astfel CEO a fost obligat să plătească 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Tg-Jiu – 2.090.028,93 lei; Consiliul Județean Gorj – 512.303,65 lei și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei. Decizia instanței nu este definitivă, iar asociații au atacat-o cu apel la Curtea de Apel Craiova, însă cei interesați, adică cei care conduc de facto Clubul de Fotbal Pandurii au apelat la un executor judecătoresc pentru a executa conturile autorităților locale, județene și companiei energetice, înainte de pronunțarea unei soluții finale.

Protest „spontan”

În cursul serii de joi, în jur de 10 mineri, coordonați de liderul sindical Nicu Bunoaică, recunoscut pentru capacitățile sale intelectuale și păpușat de sforarii Ion Răuț și Ioan Feurdean, s-au dus să protesteze în fața sediului CEO. Minerii nu știau exact cum stau lucrurile și au fost băgați total în ceață de Bunoaica, care n-a înțeles mare lucru din chestiunea executării silite.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

11 comentarii

 1. Din pacate nu credem ca este un FAKE NEWS ORDINAR diferentele intre Craiove si restul unitatilor!

 2. Iovane tu cand vii sane chemi sa mergem in fata la CEO sa protestam impotriva nedreptatilor facute!
  Tu cand ai mai trecut prin sectia noastra!
  Baaa, vedeti ca noi nu mai tacem!

 3. Ia aminte Iovane cum se apara drepturile oamenilor.
  Pai daca facut sta trebuie sa fim in fata la CEO.
  Le-au dat clase cu sacul la Craiova ca doar vine Mosul.
  Noi facem economiile si altii primesc cadourile!

 4. Cretan Vițălul

  Prostul de Bunoaica și spînzuratul de Nedelcu ar trebui dati afara din CEO. Trebuie sa fi DOBITOC să fi membru de sindicat in sindicatul ăstora. Și mai DOBITOC să crezi ce vomită sifiliticii astia doi. Mai e unul care nu are tigla toată pe casă, nea Feurdean(Porumbescu). A tamblagit de mult, dar pentru nemernici din ăstia tine Dumnezeu pământul. Prin minciunile lor pur și simplu răd de noi.Nedelcule, numai respira aerul de pomană. Te lauzi peste tot, ca Pisc este la degetul mic al tău și ai toti colegii filmați și înregistrați cum dorm la serviciu. Aia faci tu toată ziua. Lasă-l pe Nicolae, că ăsta e din nastere așa . Du-te la medic și te trateaza, ca iti mai.legasa-ti streangul de gât odată. Ai uitat? Noi nu!

 5. Cretin Vitali și Matei Bulibașă, mâncați caca gratis?

 6. Cea mai penală conducere posibila a ajuns la CEO! Anul viitor pe vremea asta o sa vedeți unde sunt Greii din directorat!

 7. Platiti dupa merite si numai faceti discriminari!
  O sa va plece oamenii de la instalatii.Doar stiti cum merge treaba ca ati fost la SINIAT.
  La noi a plecat seful de la desulfurare.
  Numai dati bani celor ca Iovan !

 8. Asta se intampla de cand ceo e condus de cei doi terchea berchea de la craiova… balasoiu si vasile…

 9. Ia sa-i lase fara toata economia de zeci de mii de tone anual de la desulfurare sa vezi ce o sa dea banutu

 10. Anul acesta se anunta negocieri ,,serioase cu cartile pe masa”! Adica nu se mai merge ,,la cacealma” ! Daaa , au trecut timpurile acelea , acum ori ai carte si dai cu ,,sec”ori te lasi si nu mai plusezi nimic la cascaval. De cativa ani , cam de cand CEO nu mai sponsorizeaza sportul gorjean , vedem ca an de an se strange cureaua si mai mult. Noi credeam ca banii care nu se mai duc la echipele sportive vor veni catre salariatii CEO , dar vedem ca nu cam este asa. Acele sume sunt dirijate catre alte ,,gauri negre” care apar mereu si noi tot greu o ducem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: