Stocul de cărbune de la Cariera Lupoaia, la cota de AVARIE!


Munții de cărbune de la Cariera Lupoaia au dispărut de câteva luni de zile. Lignitul care se produce într-o zi abia acoperă o navetă CFR, niciun gram de cărbune nemaiajungând în depozitul unității, el fiind încărcat imediat în vagoane. Situația este drastică deoarece se lucrează la șapte zile, dar doar trei excavatoare din cinci sunt în funcțiune. Cel mai mult se trage pe excavatorul 02, singurul care mai scoate cărbune, acesta înlăturând sterilul cu greutate deoarece utilajul aflat deasupra lui, 05-ul, nu mai funcționează.

Extracția de cărbune oricum deficitară de la Lupoaia este în pericol și urmare a vremii nefavorabile de la finalul săptămânii. Minerii vor ajunge, de luni, mai greu la utilajele aflate în funcțiune, drumurile din carieră, după ploaie, devenind impracticabile. Mașinile de transport ajung cu greu la excavatoarele funcționale, iar producția de cărbune este pusă sub semnul întrebării.

Minerii de la Conservare, relocați!

Lipsa de personal este o altă problemă la Lupoaia, iar minerii de aici cer ca și colegii lor din subteran, ținuți la program fără să facă nimic, ei fiind în număr de 200, să fie relocați la unitatea aceasta. De altfel, minerii care au lucrat în subteran, la care s-au mai adăugat unii,,piloși” de la cariere, care nu au prestat nicio o zi în subteran, îngroașă numărul salariaților de la Conservare, conduși de Ilie Petrescu.

În mod ciudat, numărul respectivilor a crescut substanțial în ultimul timp de la 130 ajungându-se acum să fie 200. Personalul respectiv ar putea rezolva problemele de personal atât de la Lupoaia cât și de la Roșiuța, dar, în mod inexplicabil, acești salariați sunt ținuți în așteptare pe salarii mari, respectivii mineri având grupa întâia de muncă și salarii corespunzătoare.
În Comisia Mixtă de săptămâna trecută, șeful Directoratului CEO le-a cerut liderilor de sindicat prezenți la ședință să găsească soluții pentru lipsa de personal. Liderii nu au prezentat însă nicio soluție, deși în minerit există personal suficient care lucrează, în acte, pe excavatoare ori pe liniile tehnologice, dar care, în fapt, lucrează la birouri. În special apropiați sau rude ale liderilor sindicali se află în această situație, respectivii fiind protejați, sunt angajații unității motrene.

Situație gravă la toate carierele

Carența de cărbune de la Lupoaia se regăsește și la Roșiuța și la Jilț dar și la restul carierelor din CEO, problema fiind exproprierile blocate, reviziile utilajelor întârziate, lipsa frontului de lucru și lipsa de viziune a factorilor de decizie din companie care recunosc, oficial, doar cu jumătate de gură absența lignitului din depozite.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. peste 1700 tesa (peste 600 sediu ceo de la gara), 800 cfl-isti la 10000 de muncitori = INCOMPETENTA.

    • Este rezultatul unui management defectuos care nu a respectat tehnologia de lucru urmarind duar zacamantul de carbune si acum culege roadele.Daca ar fi calculate si pierderile datorate nerespectarii tehnologiei de lucru rezultatul ar arata adevarata valoare manageriala. 05 face anul de cand nu a mai avut circuit de transport propriu momentan fara reductoare de mars, 04 face revizie capitala de 5 sau 6 ani Inaltii profesionisti de la varful companiei nu mai au solutii vin vad si pleaca Pana acum mutau circuite excavatoare dupa carbune cu costuri mari dar acum numai daca transforma excavatoarele in combine de abataj … poate vin cu o inventie !

  2. Poate sa i aduca la noi la munca si pe trantorii de la Tehomir impreuna cu trantorul sef Ion Susanu care ii crapa camasile pe burta lui de grasime si beutura dar poate incasa 140 de milioane salariu in fiecare luna.

  3. Aloooo, Dobritanu este singurul vinovat acest om
    Nu știe decât sa bage bani in buzunar din vânzările de cărbune prin diferite societăți .Acum o luna și tras limuzina Lexus de 50000 euro …Deci ce sa mai vorbim ..DNA sa vina sa te ia ciumo …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.