Stoican – evaluatorul pandurilor!


Cel mai bun prilej pentru tehnicianul Flavius Stoican de a da măsura valorii lotului de care dispune, îl constituie amicalele pe care Pandurii le desfășoară în această perioadă în stagiul de pregătire din Antalya. Totodată, tânărul antrenor se va lămuri dacă va mai avea nevoie și de ceva ”plombe” înaintea redebutului oficial de sezon…


Încă de la preluarea băncii tehnice a pandurilor, Flavius Stoican recunoștea faptul că va avea o misiune extrem de dificilă. Având la dispoziție o echipă experimentală și foarte tânără, schimbată în proporție de 90% în ceea ce privește titularii din prima parte a sezonului, Stoican încearcă acum, în Antalya, să încropească ”un grup competitiv”. Iar amicalele desfășurate pe tărâm turcesc constituie cel mai bun prilej de a ”cerne” lotul gorjean sau de a oferi o notă concludentă asupra valorii multora dintre jucători. Plus asigurarea unui factor cheie: încredere. ”Pentru mine contează enorm rezultatele din amicale. Mai ales în situaţia dată. Aceste rezultate dau încredere şi moral acestor băieţi, acestor copii. Sunt atent la ce nivel suntem când întâlnim echipe care sunt bine cotate, echipe de primă ligă. Sunt echipe cu jucători de valoare. Prin aceste meciuri vedem la ce nivel suntem. Dacă rezultatele sunt foarte bune, atunci ne vor da încredere şi moral bun. Tocmai de aceea, jucătorii pot să fie conştienţi apoi, că se pot bate cu orice echipă din Liga 1. Jucând bine aici, în amicale, contra unor echipe bune cu jucători buni, capătă încredere”, declară Stoican.

Stoican a fost una dintre strategiile noastre, aceea de a aduce un antrenor care vrea să și demonstreze. Și cred că și poate să demonstreze. Este omul potrivit atât din punct de vedere al muncii cu jucătorii, mulți dintre ei aflați la început, cât și din punctul de vedere personal, el având ceva de demonstrat. Pentru că a avut puțin timp la dispoziție, deși rezultatele i-au fost favorabile. De aceea cred că am găsit cea mai bună soluție.
Marin Condescu, reprezentant al acționariatului de la clubul Pandurii Târgu Jiu

Nu se grăbește cu transferurile


Din păcate, timpul nu este deloc un aliat pentru noul tehnician al pandurilor, pornit la drum pentru o misiune pe care mulți o cataloghează drept ”imposibilă”: salvarea echipei gorjene de la retrogradare. Deși are nevoie de cât mai multe soluții pentru posturile rămase descoperite în această iarnă, Flavius Stoican nu se grăbește încă să facă ”comandă” de transferuri. Deocamdată, antrenorul în vârstă de 40 de ani este în stagiul de evaluare a lotului de care dispune. ”Din punct de vedere al acoperirii posturilor, e o situaţie mai delicată. Dacă eu voi considera după aceste meciuri de verificare că ar mai trebui făcut ceva, probabil vom face. Voi decide dacă mai trebuie transferat vreun jucător. Acum sunt la stadiul de evaluare al acestui lot de jucători pe care îl avem în Turcia. Bineînţeles, dacă apare vreun jucător cu calitate, îl vom primi în grup. Acum doar evaluez acest grup. În acest moment urmăresc să văd la ce nivel suntem. Jucăm cu echipe fruntaşe din ţările din care provin, echipe cu jucători buni. Vreau să văd pus în practică în amicale tot ce facem la antrenamente. De aceea îmi doresc victorii şi să fim la un nivel superior la reluarea campionatului”, a precizează Stoican. Deocamdată, lotul ”pandur” este format în cea mai mare parte din tineri jucători proveniți de la echipa a doua, la care s-au mai adăugat doar câteva nume noi, gen frații da Silva precum și Ene, Zaina, Stana, Firțulescu, sau Yasin Hamed.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii cere explicaţii la FRF în privinţa transferurilor

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a adresat preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.