Stroe nu mai examinează pe traseu

tacu-stefan-42

Ștefan Țacu, șeful Serviciului Permise Gorj, a decis ca toți cei trei angajați care sunt urmăriți penal pentru săvârșirea unor fapte de corupție să nu mai aibă contact cu persoanele care vor să obțină permisul de conducere. Astfel, Stroe și Ciurea nu vor mai examina la proba practică de traseu. De asemenea, magistrații Tribunalului București au spus, în motivarea arestării preventive a celor zece gorjeni implicați în „Dosarul permiselor pe șpagă”, că au luat în considerare caracterul continuu al faptelor.

Polițistul Cristian Stroe, de la Serviciul de Permise Gorj, nu va mai examina candidații care doresc să obțină permisul de conducere. Stroe se ocupa de examinarea practică pe traseu a persoanelor care treceau de proba teoretică. Șeful său, Ștefan Țacu, a luat decizia de a-l trece pe Stroe la munca de birou după ce împotriva acestuia a început urmărirea penală pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Cristian Stroe este urmărit penal pentru trafic de influență, iar Daniel Ciurea pentru abuz în serviciu. Informaticianul este urmărit penal pentru luare de mită. Toți trei susțin că sunt nevinovați. „Domnul Stroe este în concediu de odihnă, are 18 zile de concediu și a intrat în acest concediu chiar a doua zi după ce a fost audiat, iar domnul Ciurea face muncă de birou. A trecut la preluarea imaginilor, nu mai merge pe traseu. Nici el, nici Stroe nu vor mai examina candidații la traseu până când se va da o sentință în acest caz. Las justiția să-și facă treaba. Informaticianul este la muncă, face același lucru. Am decis ca cei doi agenți de poliție să nu mai facă traseu pentru a nu exista suspiciuni. Am luat oameni de la alte compartimente și i-am dus la traseu, la proba practică, oameni care pot să facă acest lucru”, a spus Ștefan Țacu, șeful Serviciului Permise Gorj.

Motivarea magistraților în ceea ce privește arestarea preventivă a inculpaților din „Dosarul permiselor pe șpagă”

În luarea deciziei, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au ţinut cont şi de numărul mare al făptaşilor şi de diversitatea infracţiunilor comise, respectiv fals intelectual, uz de fals, precum şi infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul: dare sau luare de mită, abuz în serviciu, potrivit Mediafax. Magistraţii subliniază şi existenţa modului planificat şi mijloacele de comitere a faptelor, dar şi neînregistrarea în evidenţele contabile a sumelor încasate, reprezentând contravaloarea fişelor. „Nu este de ignorat nici însemnătatea faptului că, în România, asemenea gen de activităţi infracţionale au proliferat în toate straturile sociale, într-un mod de neadmis pentru un stat de drept, motiv pentru care ţara noastră este monitorizată constant la nivelul Uniunii Europene. În condiţiile în care în ultima perioadă, din cauza conducătorilor auto, a crescut îngrijorător numărul de accidente rutiere, inclusiv cele cu victime. Una dintre cauzele acestor accidente este, pe lângă insuficienta pregătire practică a conducătorilor auto, că unii dintre ei obţin prin modalităţi ilicite permisele auto; (…) prezenţa afecţiunilor oftalmologice, neurologice şi chiar locomotorii ale unor deţinători de permise, ca urmare a lipsei unei consultaţii medicale corespunzătoare, fişele fiind făcute în fals”, susţin judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei de arestare a inculpaţilor din dosar.

loading...
Loading...

Citește și

Boza, înlocuit cu Burlan! „Am avut încredere în unii oameni care nu merită!” Președintele CS: Unul din motivele revocării, legat de modul de selecție și numire a domnului Boza!

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-a revocat, luni, 27 ianuarie a.c., pe …

2 comentarii

  1. Sa stiti ca dnul Tacu nici usturoi nu a mancat .

  2. Pește putrezeste din cap , pacat ca poliţişti examinatori din cadrul SPCRPCIV Gorj cei mai mici……. PLATESC si cei mare sunt
    ……LIBER .

    http://www.ahewar.org/eng/show.art.asp?aid=1882
    http://www.ahewar.org/eng/show.art.asp?aid=1321

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.