Strugurii revigorează sistemul nervos și pe cel muscular


Nutriționiștii apreciază că, în sezonul strugurilor, o cură cu aceste fructe este binevenită pentru revigorarea organismului. Strugurii fac parte din categoria fructelor care sporesc energia organismului, deoarece au un aport de calorii foarte mare (72 kcal/100 g)

Din acest punct de vedere, strugurii se apropie de valoarea calorică a smochinelor, apreciate în rândul fructelor ca fiind ”reginele caloriilor”. Conținutul bogat de glucide din compoziția strugurilor explică de ce aceste fructe sunt bine asimilate de organism. Datorită complexului B din compoziția lor, o cură cu struguri tonifică sistemul nervos și pe cel muscular.

Ce trebuie să știe consumatorii de struguri

În rândul consumatorilor de struguri sunt persoane care consumă doar miezul boabelor de strugure și astfel acestea profită doar de gust. Nutriționiștii susțin că eficiența terapeutică a unei cure cu struguri se datorează mai ales proprietăților terapeutice din coaja boabelor, de sâmburi, dar și de tescovină în care există cea mai mare cantitate de resveratrol. Această substanță valoroasă din compoziția strugurilor se datorează flavonoizilor, taninului și quercitinei.

”Consumatorii de struguri, cei care aruncă aceste coji, nu vor beneficia de efectele terapeutice specifice acestor fructe, deoarece în stratul gelatinos dintre coajă și pulpa boabelor se regăsesc substanțele terapeutice cele mai valoroase. Antioxidanții din struguri sunt o sursă de revigorare pentru organismele stresate, obosite și epuizate de eforturi. Consumatorii de struguri și vârstnicii trebuie să consume aceste fructe cu coajă cu tot”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ”Puterea terapeutică a strugurilor”.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Tratamente naturiste pentru arsurile la stomac

Tratamentele naturiste pentru arsurile la stomac funcționează în cazurile ușoare de reflux gastro-esofagian, atunci când …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.