Studentă a UCB Târgu Jiu PREMIATĂ!

Între 7-9  septembrie,  s-a desfășurat la Constanța finala concursului de eseuri din cadrul  proiectului  ,,Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”, implementat de Universitatea Ovidius,  alături de alte universități partenere din țară:  „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „Ştefan cel Mare” din Suceava, „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu și Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. Studioul Regional Radio România Constanța, inițiator al acestui proiect fiind, de asemenea, unul dintre parteneri. Universitatea Constantin Brâncuși a fost reprezentată la acest eveniment de domnul Profesor universitar doctor inginer, Liviu Cîrțână, prorector UCB și de Lectorul universitar doctor, Sorin Vîrtop.

De la lansarea sa în luna mai, proiectul „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri” a avut  ca obiectiv crearea unui cadru de întâlnire a studenților din diferite centre universitare pentru  promovarea valorilor şi culturii naţionale şi a învaţamântului academic. Au fost organizate ateliere de lucru în comun în cadrul univeristăților și între instituții.

Una dintre etapele proiectului a constat în realizarea de eseuri  de către studenți. Aceste eseuri  ale studenților vor fi tipărite într-un volum colectiv special, ce va fi lansat la data de 1 Decembrie 2018. La acestea  se vor adăuga lucrări ale unor cadre universitare și ale unor elevi  din învățământul preuniversitar constănțean, dedicate și aniversării a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la țară.

Dintre temele abordate menționăm:  ”Rolul elitelor în dezvoltarea României moderne și contemporane” , ”Integritatea – valoare naţională a culturii româneşti”,  ”Reflectarea Marii Uniri în literatura română” ,  ”Impactul Marii Uniri în presa din România”,  ”Contribuția Bisericii la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”,  ”Economie, justiție și societate la 100 de ani de la Marea Unire”,   ”Contribuția Bisericii la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 ”, ”Alba Iulia – simbol al României în anul Centenarului”, ”Economie, justiție și societate la 100 de ani de la Marea Unire” etc.

La etapa finală a concursului de eseuri, care a avut loc la Constanța, au participat  studenți din țară, ale căror lucrări au fost selectate anterior de către fiecare universitate în parte.

Au fost acordate 3 premii  astfel:

Gheorghiu Elena, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu tema: Contribuția lui Miron Cristea în promovarea ideii de unitate națională a românilor Premiul I

Petrea Maria Cristina, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, având tema:  Diplomația românească din timpul Marelui Război în slujba idealului Unirii  Premiul al II-lea

Istudor Georgiana-Isabela, Universitatea „Constantin Brăncuși” din Târgu-Jiu, cu tema:  Integritatea de caracter – ca premisa a sacrificiului total. Surprindere monumentala in viziunea lui Constantin Brâncuși Premiul al III-lea. De asemenea, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a mai reușit să mai obțină și două mențiuni la acest concurs.

 

loading...
Loading...

Citește și

Alertă! 9 medicamente au fost retrase urgent din farmaciile din România! Pericol dacă le aveți în casă, trebuie aruncate imediat

Ultima oră, nu este de glumă, alte nouă medicamente au fost restrase urgent din farmacii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.