Studenta imobilizată în scaunul cu rotile nu are bani pentru recuperare

Florentina-Mihalache-2

Florentina Mihalache are 20 de ani, iar ultimii trei au fost un adevărat chin pentru ea. A aflat că suferă de leucemie, la scurt timp a rămas paralizată din vina unui medic, iar acum nu își permite financiar să ducă la bun sfârșit ședințele de recuperare din stațiunea Băile Moneasa, Arad. Fata are nevoie de ajutor, căci tot ce își dorește este să meargă din nou.

Cont donații
RO 40 BRDE 200 SV 4272741 2000 deschis pe numele lui Constantin Mihalache, tatăl Florentinei (Familia Mihalache poate fi contactată la numărul de telefon 0727.881.320)

Lupta cu leucemia aproape că a câștigat-o, însă Florentina Mihalache, din comuna Scoarța, are nevoie de bani pentru a putea face recuperarea de care are nevoie pentru a putea merge din nou. Nu este prima dată când vă prezentăm povestea acestei fete ambițioase, studentă la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Nu s-au schimbat multe lucruri în viața ei de când nu am mai scris despre ea: problemele financiare cu care se confruntă familia ei nu au, momentan, soluție, dar fata și bătrânii săi părinți nu renunță la visul comun. Își doresc cu toții ca Flori, așa cum îi spun prietenii, să meargă din nou. Când a aflat că fiica sa, unicul său copil, are leucemie, tatăl Florentinei s-a împrumutat de la o unitate bancară suma de 150 milioane lei vechi, iar, acum, din 14 milioane lei vechi – venitul lunar al familiei Mihalache, 10 milioane lei vechi reprezintă rata bancară. Ceea ce le rămâne este extrem de puțin și, deseori, Florentina și părinții săi s-au trezit că nu mai au ce pune pe masă! De-a lungul acestui an, cu mult efort, Florentina a reușit să ajungă la ședințele de recuperare fizică, iar acum pășește cu ajutorul unui cadru metalic. La finalul lunii iunie, studenta Florentina va merge în Stațiunea Moneasa, la recuperare. O ședință de recuperare o costă 1 milion și jumătate lei vechi (150 lei/zi)/zi. Fata și familia ei nu au banii necesari tratamentului de 13 zile. Au nevoie de ajutor. „Am fost la Moneasa în primăvară, m-au mai ajutat oameni buni cu bani și am reușit să mergem. Am avut un bilet de la Casa de Pensii, dar altul nu mai putem lua. Acum, la sfârșitul lunii, mai exact pe 28 iunie, va trebui să merg iarăși. Este scump și drumul. Am reușit să obțin o reducere de 50%, pentru 12 zile de recuperare voi plăti doar 500 de lei. Medicii mi-au spus: cu cât facem mai multe zile de recuperare, cu atât îmi cresc șansele să merg din nou. Am început să pășesc, stau în picioare, dar nu pot merge așa cum eram înainte de leucemie și injecția în coloană. Sper să mă ajute oamenii cu suflet mare, nu am cei aproximativ 800 de lei cât mi-ar trebui. Dau bani și pe transport. Vă rog, ajutați-mă!”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florentina Mihalache. Cât a avut de luptat cu leucemia, tânăra a mai fost ajutată şi de Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu Jiu, condusă de Bogdana Costoiu, o fostă bolnavă de cancer.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.