Studenții, în vacanță forțată! UCB Târgu-Jiu suspendă total cursurile din cauza unei suspiciuni de coronavirus


O studentă în anul I, întoarsă din regiunea italiană Lombardia, a ajuns, luni, la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce a acuzat stări de rău în timp ce se afla la cursuri. Tânăra suspectă de coronavirus a fost izolată, iar conducerea Universității Constantin Brâncuși a decis ca toate cursurile să fie suspendate până săptămâna viitoare. Reprezentanții SJU Târgu-Jiu au anunțat, la scurt timp, că fata nu prezintă simptome specifice infecţiei cu coronavirus, însă va rămâne sub supraveghere medicală. Analizele efectuate au arătat și faptul că nu are gripă. Tânăra și-a vizitat părinții, în Lombardia. „Studenta în cauză a sosit în țară în data de 22.02.2020, din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus, declarate ca zone cu risc în această țară. Tânăra prezenta simptomatologie specifică unei viroze, respectiv stare subfebrilă, rinoree, fapt pentru care s-a prezentat la cabinetul medical din incinta universității. Cadrele medicale au anunțat Direcția de Sănătate Publică, datorită faptului că tânăr a călătorit în Italia. Au fost luate măsuri preventive de izolare a acesteia, prin internarea în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Conform Metodologiilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică România, caz suspect – reprezintă pacientul cu infecție respiratorie acută ( debut brusc al cel puțin unuia din următoarele simptome: tuse, febră, durere în gât, și în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19, sau a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă). La nivelul unității de învățământ s-au luat măsuri de dezinfecție, iar studenta va fi monitorizată de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Rugăm populația să se prezinte la medic dacă prezintă simptome de boală, dacă au sosit din zonele de risc și să înțeleagă necesitatea autoizolării și dacă sunt prezente simptome de boală să se adreseze specialiștilor”, se precizează într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Studenta a fost transportată la spital, cu o autospecială pentru transport victime multiple, însoțită de un echipaj SMURD. Și medicul din cadrul cabinetului Universității Constantin Brâncuși a consultat-o pe tânara de 22 de ani. În Italia, numărul de infecţii cu coronavirus a depăşit 100, cele mai multe cazuri fiind în regiunile nordice din Lombardia, unde se află aproape 200.000 de români.
Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.