Subvenții de circa 1,8 milioane lei acordate de Ministerul Muncii! Cine poate primi acești bani?


Cine deține o asociaţie sau fundaţie trebuie să știe că se poate primi de la Ministerul Muncii o subvenţie în baza documentelor legale, pentru luna ianuarie fiind selectate 265 de servicii sociale, ce vor primi în total 1,792 milioane lei, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Subvenția se poate primi în baza unei cereri, a ultimului bilanţ contabil, a balanţei contabile de verificare şi a certificatului de atestare fiscală din care să reise că solicitantul nu are datorii.

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru spune că pentru luna ianuarie 2020, au fost selectate 265 de servicii sociale ce vor primi în total 1.791.984 lei (cea mai mică suma fiind 250 lei/serviciu iar cea mai mare, 40.800 lei/serviciu). Pentru anul 2020 suma totală alocată ajunge la aproximativ 24 milioane lei”.
„Acum AJPIS-urile (Agenţii Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie socială n.r) transmit raportul de oportunitate în cadrul căruia se decide, practic, care asociaţii/fundaţii primesc subvenţii. Aceste subvenţii nu acoperă exclusiv servicii specializate necesare beneficiarilor ci cheltuielile de personal (inclusiv personal auxiliar), de carburanţi, de întreţinere/gospodărie (telefonie, internet, electricitate, etc.). Voi lua toate măsurile pentru a mă asigura că aceste subvenţii sunt alocate în mod corect şi responsabil celor care într-adevăr le merită”, a explicat ministrul Muncii.

Loading...

Citește și

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, inaugurat

Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi” a fost inaugurat miercuri la Târgu Jiu în prezenţa autorităţilor locale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.