Surprize în primul CS al CEO: Dumitrașcu a DEMISIONAT, Știrbu ales PREȘEDINTE!


Prima ședință a noului Consiliu de Supraveghere (CS) al CE Oltenia, care a avut loc, vineri, la sediul companiei energetice s-a lăsat cu surprize: secretarul de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitrașcu, a renunțat la calitatea de supraveghetor, iar președinte al organismului de conducere al producătorului energetic a fost ales Gheorghe Știrbu, un businessman din București, care a mai trecut, pentru scurtă vreme, pe la CEO, în urmă cu patru ani.

Marius Dumitrașcu, secretar de stat în Ministerul Energiei, ales în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia la data de 1 iulie a.c., pentru un mandat de patru luni, a demisionat, vineri, din calitatea de supraveghetor, chiar la prima întrunire a noului CS, deși își anunțase, anterior, intenția de a candida la poziția de președinte. Dumitrașcu a fost scump la vorbă și nu și-a motivat gestul în nici un fel, iar informația a apărut într-un comunicat remis presei de către companie. ” Domnul Dumitrașcu Marius, membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia S.A., ales în urma ședinței AGOA, din data de 01.07.2019, a prezentat azi, 26.07.2019, notificarea de renunțare la mandat. Acest document va fi înaintat tuturor acționarilor societății”, a comunicat CEO.
Potrivit unor surse, decizia de a demisiona a fost luată de Dumitrașcu după ce memorandumul care urma să fie supus atenției Guvernului, cu privire la numirea sa în CS-ul CEO, a fost retras. Mai exact, Executivul urma să-și exprime acordul ca secretarul de stat să îndeplinească și calitatea de supraveghetor, altfel cele două funcții erau incompatibile, însă procedura nu a mai fost îndeplinită, iar memorandumul retras de la Secretariatul General al Guvernului unde urma să fie pus pe ordinea de zi.
Consiliul de Supraveghere a devenit funcțional, odată cu validarea mandatelor membrilor și alegerea în poziția de președinte a lui Gheorghe Știrbu, un om de afaceri din Capitală, care a mai fost supraveghetor, timp de doar o lună de zile, în 2015.
”În cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere din data de 26.07.2019, conform punctelor înscrise pe Ordinea de zi, a fost ales în calitate de președinte al Consiliului de Supraveghere domnul Știrbu Gheorghe”, se arată în comunicarea companiei.
În următoarele zile, se așteaptă convocarea unei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor în care secretarii de stat Andrei Maioreanu și Doru Vișan vor fi aleși supraveghetori ai CEO.
Cei șase membri ai CS sunt: Marius Mănescu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Gheorghe Știrbu, Gabriela Carmen Popa, Cristian Eugen Radu și Mădălin Petre Georgescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.