sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 4:40

SURPRIZE, SURPRIZE | Cum se prezintă noul CS al CE Oltenia!

jujan

Ministerul Energiei a încheiat procedurile de selecție a administratorilor, în concordanță cu principiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011, privind guvernanta corporativă, pentru trei companii aflate în autoritatea instituției, arată Ministerul Energiei într-un comunicat de presă.
Astfel, în perioada următoare vor fi desemnaţi noi membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și în Consiliile de Administraţie ale Societăţii de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) și Oil Terminal.

Selectaţi

Procesului de selecţie şi recrutare a fost desfăşurat, în baza legii, de o asociaţie independentă, formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group. În urma procesului de recrutare, au fost selectaţi următorii membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia: Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu, Constantin Jujan.

Ce spune ministrul

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu: „Persoanele selectate pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al C. E. Oltenia au sarcina de a recruta urgent un Directorat definitiv, care să continue implementarea planului de eficientizare a companiei. În lunile următoare, Consiliul de Supraveghere va trebui să prezinte un plan de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, care să traseze direcţiile clare privind planul de investiţii, modernizarea grupurilor energetice proprii sau retehnologizarea carierelor de minerit. Mă aştept ca acest Consiliu de Supraveghere să ţină compania departe de ingerinţe politice nefaste, să curme risipa şi lipsa de integritate, protejând astfel interesele acţionarului, dar mai ales pe cele ale salariaţilor şi ale Gorjului. Indiferent cât de grea va fi această misiune, le voi sta mereu alături”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Urmează a treia companie

De asemenea, Consiliul de Administraţie al SAPE, recrutat în baza principiilor OUG nr. 109/2011, este format din: Crăiţa Bucheru, Dan Agrişan, Marius Mitruş, Mugur Popescu, Daniela Lulache. Potrivit legii, noii membri vor fi numiţi în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor, convocate în perioada următoare. Până pe data de 22 septembrie, Ministerul Energiei va completa şi convocatorul AGA al Oil Terminal, în vederea alegerii unui nou Consiliu de Administraţie. Lista noilor membri va fi făcută publică în următoarea săptămână.
În afaceri cu UN SINGUR angajat, profit şi cifră de afaceri de butic

Cornel Bobâlcă este excepţia din CS, acesta făcând parte şi din vechiul Consiliu. Dan Codescu a făcut parte şi din comisia de privatizare a CE Oltenia, în 2013 – 2014, şi este expert în cadrul Ministerului Energiei. Robert Ghelaţi vine de la Alpha Bank, dar a lucrat la unul dintre cei mai puternici traderi din energie, Tinmar Ind. SA, apoi la Capital Partners şi în cele din urmă la Alpha Bank. El lucrează în prezent şi la Energie Finanzierung und Kapital, un SRL din Bucureşti, cu un singur angajat şi cu obiect de activitate: consultanţă pentru afaceri şi management. SRL-ul a avut o cifră de afaceri de 46.000 de lei şi profit , anul trecut, de 8.000 de lei, adică cifrele financiare cât ale unui butic.

Oamenii Fondului Proprietatea

Simona Fătu vine din domeniul bancar. Este agreată de Fondul Proprietatea care a numit-o în Consiliul de Administraţie la Electrica Distribuţie, unde are mandat până în 2017. De asemenea, face parte şi din CA al Societăţii Naţionale a Sării, unde are mandat, tot din partea Fondului Proprietatea, până în 2020. Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia îi mai are în schemă pe Florin Marin, dar şi pe Mihai Nichifor, mandatat de Fondul Proprietatea să facă parte din CS, încă din august. Florin Marin a fost câteva luni membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi apoi, membru în Directoratul acestei companii.

Consilier, mandat în CS

În iulie 2015, Constantin Jujan a renuntat la functia de director general al Complexului Energetic Hunedoara, prezentându-şi demisia în faţa ministrului Energiei, la acea vreme Andrei Gerea. Coincidenţă sau nu, în august 2015, Jujan, fostul director al CEH, a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor. La momentul descinderii anchetatorilor, Jujan era demisionar de două zile.
Contactat telefonic, Jujan a confirmat pentru Gazeta de Dimineață că a fost audiat, luni, la DNA, într-un dosar întocmit de procurorii DNA care viza o serie de importuri efectuate la CEH. În momentul de faţă, acesta este consilierul actualului director al CEH, Cosmin Chiuzan.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.