Suspiciuni de fraudă la nivel înalt! Odraslele unor afaceriști gorjeni, pe locurile de „rromi”, la Academia de Poliție!


Copiii unor cunoscuți oameni de afaceri din Gorj au fost ”convertiți” peste noapte și au devenit de etnie rromă, pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliție ”A.I. Cuza”. Rețeaua care a gândit acest mecanism își are ”cuibul” în zona Pocruia-Tismana, de acolo de unde, printr-o pură coincidență, se trage și un comisar șef de poliție, în present pensionar, dar cu multe conexiuni active în Academia de Poliție, în contextul în care a ocupat funcția de șef serviciu Resurse Umane din instituția academică de elită a Poliției Române.
”Transformarea” odraslelor afaceriștilor din români în țigani s-a făcut cu patalama de la o asociație a rromilor care a eliberat un document care atesta apartenența acestora la acest grup etnic, fără ca unitatea de poliție care a făcut selecția, adică IPJ Gorj, să verifice autenticitatea acestuia.

Mecanismul fraudei

Cu puţin înainte de admiterea la Academia de Poliție ”A.I. Cuza” copiii unor familii din Gorj, cu stare materială foarte bună, au devenit, peste noapte, de ”etnie romă”. Pentru dosarul de înscriere, printre altele, ”candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenența la etnia/minoritatea respectivă și depun la dosarul de recrutare inclusiv o adeverinţă emisă de o organizație etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenența la etnia/minoritatea respective”, se preciza în anunțul initial postat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, instituția care s-a ocupat de recrutarea și selecția candidaților.
Pe baza acestor documente, spre exemplu, Gheorghe Pora, fiul lui Ion Pora de la Pocruia – Tismana, a fost admis penultimul la Academia de Politie, pe locuri speciale pentru rromi, în sesiunea din această vară, fără a aparține acestei etnii.

Diana Ionela Verboncu, tot din Pocruia, fiica omului de afaceri Nelu Buic, s-a înscris și ea tot pe locurile special destinate rromilor, numai că a picat la probele fizice (sportive).

Trebuie spus că cei doi au intrat la liceu pe locuri ”normale”, nu pe cele destinate etniei rrome. Mai mult, fratele lui Pora a susținut de mai multe ori examene pentru concursurile de admitere în instituții ale M.A.I., însă niciodată pe locurile speciale pentru rromi. În comunitatea de la Pocruia cele două familii sunt foarte cunoscute, însă nimeni din zonă nu știe ca vreuna să facă parte din etnia rromă.

Un lucru este clar: afaceristul Buic și Ion Pora au apelat la acest tertip, care frizează penalul, pentru ca odraslele lor să poată intra mai ușor la Academia de Poliție, în condițiile în care pe locurile pentru rromi nu e o așa mare concurență, iar accederea în rândul studenților la Academie e mai facilă.
Potrivit unor surse din zonă, Ion Pora ar deține o afacere cu lemn, și este angajat ca șofer la Ocolul Silvic Runcu, iar în trecut a fost un apropiat al șefului ocolului de la Tismana, Ion Tăerel.
Nelu Verboncu, zis Buic, deține firma Buic Com SRL, care a derulat afaceri cu lemn, de aproape 2 milioane de lei și a avut un profit de 600.000 de lei, în anul precedent. Buic a cumpărat, cu câțiva ani în urmă și fostul restaurant ”Lexi Star” din Tg-Jiu.

Unde duc firele „convertirii”

Coincidență sau nu, din zona Tismana este comisatul șef de poliție Ion Verboncu, în prezent pensionat, fost șef serviciu Resurse Umane în cadrul Academiei de Poliție ”A.I. Cuza”, dar și director al Scolii de Pregătire Postuniversitară din MAI, iar unele surse susțin că acesta și-a păstrat conexiunile la vârful Academiei.
În vremea în care era șef serviciu la Resurse Umane în cadrul Academiei de Poliție ”A.I. Cuza”, Verboncu a fost acuzat de tatăl unui polițist că i-a cerut șpagă 5.000 de euro pentru angajarea fiului său, iar cazul a fost anchetat de către DNA.
Și de această data, „conversia” etnică ar putea intra în vizorul organelor judiciare, în contextual în care cei doi tineri au declarat sub sancțiunea legii penale că sunt de etnie rromă , iar o asociație a rromilor a autentificat „transformarea” printr-o adeverință.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. Pai dacă niciunul din părinți nu sunt de origine roma.. Ceea ce e sigur.. Cum au devenit copii???.. Părerea mea e ca numai prin magie se putea… 😂😂😂

  2. Jos haita roșie!

    Curat murdar!
    Pe de altă parte, organul trebuie să guste șpăgăreala, minciun,. mita și abuzul încă din primele zile ale școlarizării! Păi, ce organ este el dacă nu fură, dacă nu minte, dacă nu are pile, dacă nu înșeală?! Doar ăsta are stofă de viitor șef, lingău de partid. Poate fi controlat, manipulat etc Părerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.