Sute de elevi gorjeni, nemulțumiți de rezultatele obținute la Evaluarea Națională

contestatii

Nu toți cei peste 3.500 de elevi gorjeni care au susținut cele două probe ale Evaluării Naționale au reușit să obțină nota dorită sau o notă mai mare de nota 5 la examen. Sute de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au declarat nemulțumiți de rezultatele afișate vineri, astfel că, în decursul aceleiași zile, aceștia au depus contestație. „Nu sunt mulțumit de media pe care am obținut-o, în special de nota la matematică! Am luat doar 4,25 la matematică și cred că am făcut mai mult. La Limba română am luat 7,20, sunt oarecum mulțumit, dar la matematică, nu! Știam că o să fie mai mică nota decât la română, dar nici chiar atât de mică. Cred și sper că s-a făcut o greșeală. O să depun contestație pentru că eu consider că am făcut mai mult, sper să am și dreptate și după contestație să mi se mărească nota. Vreau să intru la Colegiul Național «Ecaterina Teodoroiu», dar cu notele acestea nu cred că voi reuși, deși media anilor de studiu este 8,40. Depun contestație și vom vedea”, a spus Andrei, unul dintre elevii nemulțumiți de rezultatul obținut.

370 de contestații

Potrivit datelor oferite de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, au fost depuse 370 de contestații. Un număr de 249 de elevi au fost nemulțumiți de nota obținută la proba de Limba și literatura română, în timp ce alți 121 de candidați s-au arătat nemulțumiți de nota obținută la Matematică. Elevii vor afla rezultatele finale pe data de 1 iulie.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.