Sute de participanți la Festivalul „Coloana Infinitului”

festival1

În această perioadă, târgujienii se bucură de zile pline de muzică live, oferite de elevii Palatelor Copiilor din toată țara, care participă la cea de-a VII-a ediție a festivalului ,,Coloana Infinitului”, un festival prin care organizatorii și-au propus descoperirea de noi talente şi stimularea acestora în domeniul interpretării muzicii uşoare şi folk, precum și promovarea formaţiilor vocal-instrumentale.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului ,,Coloana Infinitului” a luat startul miercuri seara. Evenimentul este împărțit în două zile de festival, respectiv 25-26 iunie, cu recitaluri live susținute de diverse formații de folk și muzică ușoară, și o zi, respectiv 27 iunie, de concurs cu soliști din toată țara, care se va sfârși cu o gală în care câștigătorii vor fi premiați. „Este vorba de un festival care promovează trupele live. Avem recitaluri de la 11 formaţii live şi încă vreo 10 solişti sau formaţii de muzică folk. Vineri, începând de la ora 10:00, are loc concursul soliştilor cu negative, urmând ca tot vineri, la ora 17:00, să aibă loc Gala Laureaţilor. Dacă la secţiunea de solişti cu negative avem aproximativ 80 de solişti, la celelalte două secţiuni, la formaţii şi la muzică folk, avem cred încă vreo 100 de copii. Deci, aproape 200 de copii or să treacă prin scenă la festivalul acesta. Avem o participare mult mai numeroasă anul acesta la secţiunea de formaţii şi muzică folk”, a spus Laurențiu Pănoiu, profesor în cadrul Palatului Copiilor din Târgu Jiu.

Premii pentru toți participanții

Anul acesta, câştigătorului trofeului i se va acorda şansa imprimării unui întreg album audio în studioul Palatului Copiilor Târgu-Jiu. Nici cei care nu vor urca pe podium nu vor pleca acasă cu mâna goală. Organizatorii le vor oferi acestora DVD-uri cu fotografii și înregistrarea festivalului. „Ne aflăm în faţa unui regal de muzică live. Este vorba de cea de-a VII-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară şi Muzică Folk «Coloana Infinitului». Avem foarte mulţi copii, din peste 20 de judeţe ale ţării. Vin aici, la Târgu-Jiu, la acest minunat festival, să-şi expună talentele, să cânte live pe o scenă incredibilă, spun eu. Avem o sonorizare de excepţie, asigurată de profesionişti, lumini asigurate de profesionişti, tot ce trebuie ca ei să se simtă ca acasă. Juriul este format din personalităţi de marcă, Claudiu Bulete este preşedintele juriului, un renumit compozitor pentru copii, şi sperăm să fie o reuşită, la fel ca şi celelalte ediţii. Câştigătorii, şi nu numai câştigătorii, primesc înregistrări cu festivalul, primesc DVD-uri cu înregistrarea festivalului, primesc DVD-uri cu poze şi avem şi nişte premii în bani pentru categoriile de solişti. Sper să fie ceva reuşit pentru acest minunat oraş”, a spus Ionuț Popescu, profesor în cadrul Palatului Copiilor din Târgu Jiu.
Festivalul ,,Coloana Infinitului” este un festival destinat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 6-19 ani, se desfășoară sub egida Palatului Copiilor din Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.