sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 8:00

SUTE de referate ZAC în birourile CE Oltenia! Ce ANGAJAȚI sunt în PERICOL!


Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ” Energie electrică , petrol şi gaze şi minerit energetic”, a solicitat ieri ministrului Energiei, Toma Petcu, simplificarea procedurilor de achiziții a materialelor necesare reviziilor și reparațiilor utilajelor de mare capacitate și a benzilor transportoare din termocentrale și cariere.
Liderii sindicatului au postat pe facebook, un mesaj prin care arată neajunsurile din cariere. Lipsa materialelor și pieselor utilajelor mari a devenit acută și periculoasă pentru fiecare salariat în parte.

„Fără piese pentru utilaje, muncă multă, salarii mici”

„Trebuie reamintit faptul, ca in ultimii ani, sumele alocate acestor revizii anuale au fost foarte mici și nealocate la timp. Ținând cont, că în acest an C.E Oltenia la 7 luni are un profit de peste 300 mil lei, credem că este imperios necesar, alocarea unor sume de bani, în regim de urgentă, pentru achiziționarea de materiale necesare reviziilor utilajelor de mare capacitate, pentru ca în iarna care urmează, să nu avem probleme în extracția cărbunelui pentru producerea energiei electrice, necesare sistemului național de energie…
În momentul de față, în carierele din cadrul C.E. Oltenia, sunt sute de referate pentru achiziționarea de diferite materiale necesare procesului de producție, dar din păcate, sunt blocate în birocrația legislativă la nivelul companiei și noi cei ce lucrăm în producție, nu avem cele mai elementare materiale, nemaipunând în discuție ca 70 % din subansamblele utilajelor au o uzură foarte avansată, punând în pericol siguranța personalului și al utilajelor din carierele miniere și termocentrale.
Mai considerăm că acum în al 12-le-a ceas, ar trebui să aduceți normalitatea și pentru salariații din Complexul Energetic Oltenia pentru că aceștia, au lucrat mult sub norma de personal, cu utilaje și instalații aflate sub un nivel tehnic minim, și cu salarii foarte mici fața de munca depusă.
Nu trebuie uitat faptul ca acești salariați, de-a lungul timpului, au asigurat siguranța Sistemului Energetic Național și o vor asigura și pe viitor”, încheie liderii EMC Roșia.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: