Sute de șomeri se recalifică profesional

ajofm-someri

Județul Gorj are peste 8.500 de șomeri înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, iar dintre aceștia 3.500 sunt femei. Numărul șomerilor care primesc lunar ajutor de șomaj este de aproape 3.000 de persoane. O parte a acestor șomeri au participat a cursuri de formare profesionale, în încercarea de a-și găsi locuri de muncă.

Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, spune că numărul șomerilor din județul Gorj este în scădere. În prezent, în Gorj, rata șomajului este de 6,05%. Șomerii indemnizați, dar și cei care nu primesc ajutor de șomaj, pot urma cursurile de formare profesională derulate prin Agenția Județeană a Forței de Muncă Gorj. În acest moment sunt organizate 26 de cursuri la care sunt înscriși peste 600 de șomeri cursanți, mai mult de jumătate găsindu-și deja un loc de muncă. „Am organizat mai multe cursuri de formare profesională și recalificare. O mare parte dintre cei care au participat la aceste cursuri, au găsit după un loc de muncă. Am avut 632 de persoane înscrise la cursuri, iar 412 și-au găsit loc de muncă”, a spus Romeo Chiriac. Pentru perioada următoare se vor forma grupe pentru a urma cursuri de bucătar, cameriste, comunicare în limba engleză, contabil, fasonator metalic, inspector resurse umane, lucrător în comerț, ospătar și chelner.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.