sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:34

Sute de voluntari și elevi vor ecologiza Transalpina și alte trasee

ecologizare

Acțiunile de ecologizare au loc în cadrul unui proiect inițiat de Școala Gimnazială Novaci – în colaborare cu unități școlare din Vâlcea, Hunedoara și Alba. Peste 200 de elevi și alți voluntari vor participa la aceste acțiuni.

ecologizare-jand-2

Şcoala Gimnazială Novaci este coordonator al Proiectului Regional Educativ „Voluntari pentru un Turism Ecologic în Munții Parâng”. Deschiderea oficială a activităților din acest proiect a avut loc ieri, la Novaci – punctul „Monumentul Gheorghe Tatărăscu”. Aproximativ 80 de elevi şi cadre didactice din Novaci și din alte localități  gorjene au participat la o amplă activitate de ecologizare în regim de voluntariat pe traseul Novaci – Rânca. Acțiunea va fi reluată în perioada 30-31 august, când, aproximativ 150 de voluntari, elevi, părinți, studenți și cadre didactice din județele Gorj, Vâlcea, Alba şi Hunedoara vor participa la activitatea finală a proiectului educativ regional. De această dată vor fi ecologizate traseele Păpușa – Obârșia Lotrului –Valea Frumoasei (de către voluntari din Gorj), Jieț – Valea Lotrului (de către voluntari din Petroșani, coordonați de Şcoala Gimnazială Nr. 7 Petroșani), traseele Tău – Barajul de la Oașa (de voluntari din Alba, coordonați de Primăria localităţii Șugag) şi Voineasa – Lacul de acumulare Vidra (voluntari din judetul Vâlcea, coordonați de Şcoala Gimnazială Voineasa).

Educație ecologică și responsabilitate

Activităţile de ecologizare vor fi completate cu acțiuni de educare ecologică a persoanelor care tranzitează Munţii Parâng pe Transalpina sau pe alte cărări de munte, care muncesc în aceste zone şi care pur și simplu exploatează natura în folos personal în multiple forme, fără a acorda atenția necesară păstrării mediului natural sănătos. „Știm că în cele mai frumoase zone ale ţării se pune problema ecologizării şi educării ecologice a cetăţenilor; prin acţiunile implicate de prezentul proiect, ne oferim, în regim de voluntariat, să dăm o mână de ajutor comunităţii în care trăim prin colectarea de gunoaie, să sensibilizăm participanţii la trafic şi consumatorii de turism, culegatorii de fructe de pădure și ciuperci, posesorii de cabane şi pensiuni, crescătorii de animale, comerciantii  prin distribuire de fluturaşi tematici, în vederea formării unui comportament social civilizat, să atragem atenţia opiniei publice că proiectul Transalpina reprezintă viitorul turistic al Olteniei de nord”, a spus coordonatorul proiectului, profesor Basarabă Elena.

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: