duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:17

Tabără de artă plastică pentru elevi

TABARA-de-pictura

Casa Artelor din Baia de Fier intră în circuitul cultural al judeţului Gorj. Astfel, în perioada 27-29 iunie 2014, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj în parteneriat cu Fundaţia „Prof. univ. Gh. Mecu” şi cu sprijinul Palatului Copiilor Tg-Jiu, organizează în cadrul instituției cea de a II-a ediţie a Taberei de artă plastică pentru elevi „Lumină din lumină”.

Trei profesori şi trei membri ai cercului de artă plastică de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu vor realiza icoane pe sticlă şi lemn, dar şi obiecte utilitare necesare în gospodăria rurală, întregul proces de creaţie urmând întocmai canoanele artei tradiţionale gorjeneşti. Tot ceea ce se va crea în această perioadă va rămâne în patrimoniul Muzeului Satului din Baia de Fier, instituţie aflată în incinta Casei Artelor.

Artiști bulgari la Casa Artelor, în septembrie

La începutul lunii septembrie, atunci când se va împlini un an de la inaugurarea Casei Artelor, CJCPCT Gorj şi Fundaţia „Gh. Mecu” vor organiza aici prima ediţie a unei Tabere internaţionale de artă plastică la care vor participa 4 artişti bulgari şi 2 artişti din România. Creaţiile vor rămâne de asemenea în patrimoniul Casei Artelor, în timp dorindu-se ca aici să fiinţeze o apreciabilă Colecţie de artă contemporană.
De asemenea, CJCPCT Gorj se află în discuţii avansate cu câţiva scriitori români şi străini, scopul acestor contacte fiind ca, în acelaşi parteneriat cu Fundaţia „Gh. Mecu”, să organizeze la Baia de Fier şi un festival internaţional de literatură.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.