Târgu-Jiu. Când ÎNCEPE investiţia de MODERNIZARE a trasportului în comun


Proiectul în valoare de 24 de milioane de euro de modernizare a transportului în comun din Târgu-Jiu va fi scos la licitație la începutul lunii ianuarie.

Mihai Paraschiv spune că procedurile, până la găsirea unei firme care să se ocupe de una din cele mai importante investiţii din municipiu, vor fi de durată. Directorul Transloc susţine că dacă nu vor apărea probleme la licitație, în lunile august-septembrie, ar putea fi demarate lucrările. “La începutul lunii ianurie, se va scoate la licitaţie partea de proiectare a întregului sistem după care va urma şi partea de achiziţie. O variantă optimistă pentru începerea lucrărilor este undeva în lunile august-septembrie 2020. Din păcate, sunt de parcurs anumite proceduri care nu pot fi sărite. Există şi posibilitatea depunerii unor contestaţii. Sperăm însă să nu apară. Timpul efectiv pentru executarea acestei investiţii este de 24 de luni de la începrea lucrărilor. Îmi doresc ca licitația să fie câștigată de un antreprenor serios, care să ducă la bun sfârșit investiția. Este obligatoriu să fie finalizată înainte de anul 2023. Este o lucare de mare anvergură”, a declarat Paraschiv. Proiectul de modernizare a transportului public în comun presupune aciziţionarea a 15 troleibuze noi, 13,62 km rețea de contact modernizată, 2,7 km rețea incintă modernizată, autobază și stații de așteptare modernizate și sistem de e-ticketing.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.