duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:12

TÂRGU-JIU, PE HARTA ȚĂRII LUI ANDREI! 140 de salariați ai CE Oltenia, RECALIFICAȚI GRATUIT!

  • Proiecte UMANITARE, de EDUCAȚIE și SĂNĂTATE
  • Copii ORFANI ajutați de VOLUNTARI!
  • Rețete de SUCCES în comunitate

Țara lui Andrei este un proiect de responsabilitate socială ce a fost demarat de OMV Petrom în urmă cu 4 ani cu scopul de a susține pe cei care știu, pot și vor să-i inspire pe cei de lângă ei, implementând proiecte în domeniile: mediu, educație, dezvoltare comunitară, sănătate, implicarea angajaților, educație profesională.

Târgu-Jiu și, implicit, județul Gorj apar pentru prima dată pe harta Țării lui Andrei datorită „inițiatorului” Ionel GÎRDU și Asociației PRO CONSULTING 12, care au conceput proiectul „Bicicleta la Târgu-Jiu”. Proiectul a participat în competiția „Idei în Țara lui Andrei”, organizată anul trecut, clasându-se pe locul I și primind astfel o sponsorizare in valoare de 15.000 euro.

Cine sunt cei care au făcut posibil acest succes?

  • Ionel GÎRDU este un „cetățean” al municipiului nostru, promotor al mai multor proiecte umanitare. Pentru reușita proiectelor a înființat, coordonează și conduce echipa „Voluntar în orașul meu”, formată din oameni însuflețiți de aceleași sentimente umanitare. Echipa „Voluntar în orașul meu” a derulat peste 15 proiecte de voluntariat de la înființare și până în prezent.
  • Asociația PRO CONSULTING 12 este o organizație neguvernamentală care promovează principii, competențe, performanțe, valori și care este condusă de președintele Valeriu PETRICĂ. Asociația beneficiază de aportul și implicarea voluntară a unor oameni valoroși, cu pregătire profesională deosebită, dar care au dorit mereu să rămână anonimi. Asociația a mai elaborat un proiect clasat pe locul I la nivel național – „Trăiește sănătos într-un mediu mai curat” în anul 2014 și în anul 2015 a implementat în parteneriat un proiect prin care 140 salariați ai S. Complexul Energetic Oltenia S.A. au fost recalificați, gratis, în 5 meserii. Prin acest proiect, Asociația PRO CONSULTING 12 a adus în Gorj peste 900.000 lei.

Au fost salvați! Acum au o copilărie decentă

Cooperarea dintre Asociația PRO CONSULTING 12 și Ionel GÎRDU, implicit și echipa „Voluntar în orașul meu” pare a fi o „rețetă” de succes, aceștia reușind să implementeze cu succes în orașul Rovinari proiectul „Dreptul la o copilărie decentă”, proiect prin care au renovat și mobilat apartamentul unei familii cu 5 copii, al căror tată a decedat la doar 39 ani, iar mama a ales, din nefericire, să-și părăsească familia. Rolul de cap al familiei a fost asumat de fiica cea mare, în vârstă de 25 ani, care deși suferă de un handicap din cauza a două intervenții chirurgicale pe creier, este studentă a Universității Constantin Brâncuși, facultatea de Ingineria mediului, la programul fără taxe.

Bicicleta părinților noștri, la înălțime! Poți vizita operele lui Brâncuși pe PEGAS!

Bicicleta la Târgu-Jiu” este un proiect finanțat cu peste 80.000 lei, însă dacă ar fi să cuantificăm și activitatea de voluntariat desfășurată de cei implicați în proiect, se depășesc cu mult 100.000 lei.

Prin acest proiect au fost achiziționate 40 biciclete, organizându-se și dotându-se două stații pentru închirierea bicicletelor. Astfel, municipiul nostru a fost pus nu numai pe harta proiectelor susținute de „Țara lui Andrei”, dar și pe „harta” marilor orașe din România și din Europa, unde se pot închiria biciclete. Prin amplasarea celor două stații se încurajează închirierea bicicletelor pentru vizitarea operelor lui Brâncuși, favorizând  totodată și dezvoltarea turismului local.

Bicicletele nu au fost alese întâmplător, ci sunt marca PEGAS, o marcă tradițională a bicicletei românești, stârnind astfel nostalgia celor care au copilărit în anii ’80, perioadă în care marca Pegas se bucura de un mare succes.

Deja o primă campanie ce a implicat aceste biciclete a fost finalizată în luna martie, când o mare parte a membrilor echipei „Voluntar în orașul meu” au folosit bicicletele și au împărțit flori doamnelor și domnișoarelor cu prilejul zilei de 1 Martie.

De la Ionel Gîrdu mai știm că are în plan alte două proiecte de voluntariat anul acesta în care își dorește din nou să utilizeze aceste biciclete, proiecte ale căror teme se vor axa pe conștientizarea prezenței bicicliștilor în trafic cu scopul de a limita pe cât posibil numărul de accidente cărora le cad victime această categorie de participanți la trafic.

Vom reveni cu detalii.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.