Târgujianca reținută după ce și-ar fi omorât iubitul, trimisă la Jebel! Ce vor să afle judecătorii


Femeia de 38 de ani, din Târgu-Jiu, care a șocat întreaga țară, marți seara, când şi-a înjunghiat mortal concubinul din judeţul Dâmbovița, apoi ar fi incendiat apartamentul de la parterul unui bloc de pe strada Comuna din Paris, a fost internată, miercuri, la Spitalul de Psihiatrie din comuna Jebel, județul Timiș. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Gorj, la propunerea procurorilor care efectuează cercetări în acest caz pentru omor. Cadavrul bărbatului de 47 de ani a fost găsit în urma incendiului izbucnit în apartamentul suspectei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a suspectei Martins Carmen Loredana, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, constând în aceea că în seara de 08.01.2019, în jurul orelor 21.00, a aplicat lovituri cu un cuţit în zona gâtului victimei M.M., provocându-i secţionarea vaselor mari, leziunile conducând la decesul acesteia. Procurorul a dispus anterior reţinerea preventivă pentru 24 de ore a suspectei Martins Carmen Loredana, începând cu data de 09.01.2019, orele 06.00. Propunerea parchetului este motivată prin faptul că din probele administrate şi actele medicale depuse la dosar rezultă indicii că suspecta Martins Carmen Loredana suferă de afecţiuni psihice şi este consumatoare de băuturi alcoolice, aflându-se astfel într-o stare care prezintă pericol pentru siguranţa publică, cât şi pentru a preîntâmpina săvârşirea de către aceasta de noi fapte prevăzute de legea penală, apreciindu-se că se impune luarea faţă de suspectă a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Instanța a dispus internarea tinerei de 38 de ani, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă din comuna Jebel, „până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”. Judecătorul a dispus și efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Gorj, pentru a se preciza care este boala psihică de care suferă, dacă suspecta prezintă tulburări psihice generate de boala respectivă, agresivitate, tulburări de percepţie, de gândire şi dacă există o legătură cauzală dintre aceste tulburări şi săvârşirea presupusei fapte. „Să se precizeze dacă suspecta a avut discernământul păstrat, scăzut sau abolit la data de 08.01.2019. În urma concluziilor să se prezinte recomandări privind măsurile de siguranţă cu caracter medical ce se impun în continuare şi care sunt prevăzute în art. 109 şi 110 Cod penal: obligarea la tratament medical sau internarea medicală. Dispune ca, pe durata necesară efectuării expertizei, suspecta să fie internată într-o unitate specializată de asistenţă medicală de pe raza municipiului Târgu-Jiu, judetul Gorj. (…) Executorie cu privire la măsura de siguranţă a internării medicale provizorii. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare”, a mai stabilit instanța. Femeia era cunoscută ca fiind violentă, la parchet fiind depuse mai multe plângeri împotriva sa. Din acest motiv, reunind două cauze, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au solicitat instanței, încă din luna noiembrie 2018, internarea acesteia, însă Judecătoria Târgu-Jiu a respins solicitarea.
„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu de internare medicală provizorie a suspectei”, a stabilit atunci Judecătoria Târgu-Jiu, hotărârea fiind contestată.

loading...
Loading...

Citește și

Pietonul lovit pe Bulevardul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a MURIT!

Din cercetările efectuate de politisti la faţa locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de …

Un comentariu

  1. Ups…si daca acel personaj care a fost acuzat de viol se dovedește că a fost închis pe nedrept???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: