Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!


Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în orice clipă și nu e deloc o exagerare. De altfel, acolo chiar și-a pierdut viața, în urmă cu doi ani și jumătate un tânăr, lider al studenților din UCB, care a căzut de pe capota unui BMW, în timp ce prietenul său făcea drifturi, iar după câteva zile de comă a decedat.
Un alt tânăr din Tg-Jiu a intrat cu autoturismul într-un stâlp de electricitate, în timp ce făcea drifturi pe platoul de pe Insuliță, în primăvara anului trecut, și a fost la un pas de moarte, după ce stâlpul din beton s-a rupt și a căzut pe plafonul mașinii.
Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, șeful Poliției Locale, Florin Băluță, prefectul județului, Cristinel Rujan, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, comisar șef Decebal Drăghiea și membrii ATOP, au fost total impasibili și n-au făcut absolut nimic pentru a limita posibilitatea tinerilor de a face drifturi în acel loc, așa că, zilnic, teribiliștii merg și fac drifturi cu mașinile pe Insuliță și, nu de puține ori, au loc accidente.
Dovadă stau cutiile de electricitate distruse în totalitate, din care au rămas doar cablurile neizolate, un adevărat pericol de electrocutare pentru cei care ajung în parcarea complexului de agrement din zonă, pe timpul nopții.
Omul de afaceri Călin Lemnaru și locuitorii din zonă au achiziționat o barieră și chiar au montat-o acolo, de mai bine de doi ani, numai că, în lipsa avizelor pe care trebuia să le elibereze Primăria Tg-Jiu, bariera nu a putut fi pusă în funcțiune, iar între timp a fost demontată.

Dovezi

Pe platoul de pe Insulița Jiului cablurile electrice sunt la vedere, după ce cutiile acestora au fost distruse de tinerii care vin, în fiecare seară, și fac drifturi cu autoturismele în acea zonă. Bucăți din bara de protecție a mașinii care a distrus echipamentul electric, încă mai sunt împrăștiate în acel loc.

Nimeni nu pare interesat de acele cabluri, un real pericol pentru cei care trec spre complexul de restaurant de pe Insuliță, pe timp de noapte. Câteva zeci de metri depărtare, spre intrarea pe Insuliță, alte cabluri lăsate prin iarbă, după ce un stâlp din beton a fost rupt.


Seară de seară tinerii teribiliști se strâng în acel loc, denumit ”La cort” și fac drifturi. Locuitorii din zonă sunt de-a dreptul exasperați de vacarmul infernal creat scârțâitul de roti și de muzica la maximum care răsună din boxele autoturismelor.
Autoritățile locale sunt ca și inexistente: nici Poliția Locală și nici Primăria Tg-Jiu nu au luat vreo măsură în această privință, cu excepția unor amenzi aplicate, sporadic, de polițiștii locali.
Instituții precum IPJ Gorj, Instituția Prefectului sau ATOP, cu atribuții clare în privința siguranței și securității publice, acestea sunt total dezinteresate de fenomenul drifturilor de pe Insuliță.

Trebuie spus că…

… pe 21 Iunie 2017, un tânăr de numai 20 de ani din Tg-Jiu, a ajuns în comă la spital, după ce a căzut de pe capota unui BMW care făcea drifturi pe Insulița Jiului, iar la o săptămână a murit.
În luna mai a anului trecut, în timp ce făcea așa zise derapaje controlate pe platoul de pe Insuliță, un târgujian de numai 18 ani, care avea permis de conducere de doar câteva luni, a pierdut controlul autoturismului și s-a înfipt cu el într-un stâlp de electricitate. Stâlpul din beton s-a rupt și a căzut pe mașină, exact pe mijlocul plafonului, tânărul scăpând doar cu mici zgârieturi și o sperietură zdravănă.
În acest context, trebuie precizat că, IPJ Gorj nu s-a implicat în problema drifturilor de pe Insuliță, deși are atribuții cu privire la asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică. Inspectorul șef al IPJ Gorj, comisarul șef Decebal Drăghiea, e preocupat doar de imaginea sa în ochii superiorilor din MAI, în condițiile în care, după demiterea tatălui său din funcția de prefect al județului Mehedinți, agreat de PSD, se așteaptă să fie schimbat din funcție.
Autoritatea teritorială de ordine publică (ATOP) Gorj este un organism ineficient care funcționează pe lângă Consiliul Județean Gorj și are ca scop sporirea eficienței serviciului poliţienesc, iar printre atribuții se regăsește și prezentarea de informări asupra nivelului de asigurare a securităţii şi siguranţei civice a comunităţi.
În jur de 1.350 de lei, lunar, câștigă fiecare din cei 15 membri ai ATOP, însă, anul trecut, nu există nicio informare, pe ordinea de zi a ședințelor autorității prin care să fie făcut cunoscut fenomenul drifturilor și impactul pe care-l are asupra calității vieții celor care locuiesc în zonă și asupra riscurilor la care se expun tinerii care fac derapaje controlate cu autoturismele.
Nici prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, nu s-a implicat în acest caz, deși, printre atribuțiile sale se regăsește și cea prin care poate ”dispune măsurile corespunzătoare pentru prevenirea infracţiunilor şi apărarea drepturilor şi a siguranţei cetăţenilor, prin organele legal abilitate”.

Liber la moarte

Timp de doi ani de zile locuitorii din cartierul Bicaz au făcut demersuri pentru montarea, pe cheltuiala proprie, a unei bariere pentru limitarea accesului pe Insuliță. Anul trecut, aceștia, împreună cu omul de afaceri Călin Lemnaru, au achiziționat bariera și chiar o montaseră, numai că, lucrările au fost sistate din cauza lipsei autorizației de construire. Oamenii au căzut de comun acord să doneze bariera Primăriei Tg-Jiu, iar instituția să elibereze autorizațiile necesare montării și punerii în funcțiune a acesteia. Din cauză că, municipalitatea nu s-a implicat în rezolvarea problemei, invocând faptul că ”sunt necesare o serie de documente, care însă nu au fost depuse în totalitate”, s-a decis ca bariera să fie demontată, așa că pe Insuliță e liber la moarte.

Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Un comentariu

  1. Bariera montata fara autorizatie pe un teren ce nu le apartine. Poate ne spun concesionarii cum e cu deversarea toaletelor direct in Jiu si cum au obtinut acele terenuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.