
Între 16 și 18 mai, pe Insulița de pe Jiu, va fi organizată prima ediție a Festivalului Peștelui. Astfel, iubitorii de pește sunt așteptați să deguste și să afle cât mai multe de la comercianții și deținătorii de pescării participanți.
Creșterea consumului de pește, principalul obiectiv
Potrivit unui comunicat de presă, „PESCIA are drept obiectiv principal creşterea consumului de peşte în România şi conştientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum şi popularizarea unor specii mai puţin cunoscute în România şi a preparării lor. Acest obiect al evenimentului se pliază şi pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociaţia Piscicultorilor din România. Festivalul Peştelui îşi propune creşterea încrederii populaţiei în mărcile comerciale operate de jucătorii din industria piscicolă naţională (ferme piscicole, procesatori de peşte, magazine de desfacere şi comercializare etc.). Un alt obiectiv al festivalului este creşterea numărului de activităţi în ramurile conexe industriei de resort şi anume, pescuitul sportiv şi turismul piscicol”.
PESCIA 2014 începe la Targu-Jiu şi se termină la Iaşi
Evenimentul de la Târgu-Jiu va reuni producători, importatori şi distribuitori locali de peşte, preparate din peşte şi accesorii pentru prepararea şi gătitul peştelui, reprezentanţi ai fermelor piscicole şi ai bălţilor din localitate şi din judeţul Gorj şi operatori ai industriei respective (procesatori, magazine de desfacere, restaurante pescăreşti, producători de utilaje pentru procesarea peştelui). Intrarea va fi liberă, expoziţiile din cadrul festivalului vor fi deschise vineri şi sâmbătă între orele 10:00-18:00, iar duminica, între orele 10:00-16:00. Festivalul Peştelui va continua cu alte patru ediţii: 20 -22 iunie – Cluj-Napoca, 15-17 august – Constanţa, 3-5 octombrie – Bucureşti și 24-26 octombrie, Iaşi.