Târgujienii, așteptați cu numeroase surprize la Festivalul Peștelui

festival-peste-2

Între 16 și 18 mai, pe Insulița de pe Jiu, va fi organizată prima ediție a Festivalului Peștelui. Astfel, iubitorii de pește sunt așteptați să deguste și să afle cât mai multe de la comercianții și deținătorii de pescării participanți.

Festivalul Peștelui este organizat de un ONG, care implementează un proiect dedicat amatorilor de pește, pescarilor, deținătorilor de pescării și nu numai. La Târgu-Jiu, iubitorii de pește se vor întâlni în perioada 16-18 mai, pe Insulița de pe Jiu. Apoi, festivalul se va muta în alte mari orașe din România. Pe parcursul fiecărei ediţii locale, Festivalul Naţional al Peştelui – Pescia va avea trei componente: o expoziţia cu vânzare de pește autohton şi de import şi produse obţinute din acesta, o expoziţia dedicată pasionaţilor de pescuit şi operatorilor care activează în industria piscicolă și demonstraţii, degustări şi conferinţe susţinute în faţa publicului de către bucătari profesionişti, respectiv nutriţionişti, care vor da informaţii celor interesaţi despre beneficiile peştelui asupra sănătăţii noastre, despre cantităţile şi speciile pe care trebuie să le consume, regulat, copiii şi adulţii.

Creșterea consumului de pește, principalul obiectiv

Potrivit unui comunicat de presă, „PESCIA are drept obiectiv principal creşterea consumului de peşte în România şi conştientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum şi popularizarea unor specii mai puţin cunoscute în România şi a preparării lor. Acest obiect al evenimentului se pliază şi pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociaţia Piscicultorilor din România. Festivalul Peştelui îşi propune creşterea încrederii populaţiei în mărcile comerciale operate de jucătorii din industria piscicolă naţională (ferme piscicole, procesatori de peşte, magazine de desfacere şi comercializare etc.). Un alt obiectiv al festivalului este creşterea numărului de activităţi în ramurile conexe industriei de resort şi anume, pescuitul sportiv şi turismul piscicol”.

PESCIA 2014 începe la Targu-Jiu şi se termină la Iaşi

Evenimentul de la Târgu-Jiu va reuni producători, importatori şi distribuitori locali de peşte, preparate din peşte şi accesorii pentru prepararea şi gătitul peştelui, reprezentanţi ai fermelor piscicole şi ai bălţilor din localitate şi din judeţul Gorj şi operatori ai industriei respective (procesatori, magazine de desfacere, restaurante pescăreşti, producători de utilaje pentru procesarea peştelui). Intrarea va fi liberă, expoziţiile din cadrul festivalului vor fi deschise vineri şi sâmbătă între orele 10:00-18:00, iar duminica, între orele 10:00-16:00. Festivalul Peştelui va continua cu alte patru ediţii: 20 -22 iunie – Cluj-Napoca, 15-17 august – Constanţa, 3-5 octombrie – Bucureşti și 24-26 octombrie, Iaşi.

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: