duminică , 23 februarie 2020 - 15:46

Târgujienii pot depunere cererile de încălzire

caldura1

Locuitorii din Târgu-Jiu care au o situație financiară dificilă sunt așteptați de la începutul săptămânii viitoare să depună cereri pentru a beneficia de subvenția la încălzirea locuinței.

De ce acte ai nevoie
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă în baza unei cereri care se depune la primăria pe raza căreia îţi ai domiciliul şi pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. Va trebui să declari numărul membrilor familiei, veniturile acestora, bunurile deţinute. Totuşi, în anumite cazuri, reprezentanţii primăriei îţi pot solicita şi alte documente doveditoare. Actele se depun personal sau prin intermediul asociaţiei de proprietari la primăria localităţii în a cărei rază teritorială se află locuinţa ta. Atenţie! În cazul în care există suspiciuni după depunerea documentelor, ajutoarele vor fi acordate numai după o anchetă socială efectuată de serviciul public de asistenţă socială.
La nivelul municipiului Târgu-Jiu există șase centre unde pot fi depuse cererile pentru încălzire. Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condițiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului și depun cererile până la 20 noiembrie vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuințelor începând cu 1 noiembrie. „Criteriile de acordare a subvenției sunt aceleași ca și anul trecut, iar perioada este noiembrie – martie. Ajutoarele se acordă pe baza cererii întocmite de titular însoțită de actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de membrii acesteia, precum și acte doveditoare privind locuința sau bunurile deținute de aceștia, inclusiv în alte unități administrativ-teritoriale. Ne așteptăm la circa 5.000 de cereri”, a spus Elena Crețan, reprezentanta Direcției Sociale. În sezonul rece 2014-2015, DPPS Târgu-Jiu a înregistrat aproximativ 4.500 de cereri pentru acordarea subvenției, cele mai multe fiind pentru încălzirea cu gaze naturale.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.