Târgul Meșterilor Populari Craiova 2019


Gheorghe Ciuncanu, Pompiliu Ciolacu și Ion Rătezean vor participa în perioada 25-27 octombrie 2019 din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj la Târgul Meșterilor Populari de la Craiova. A 42-a ediție va reuni, în Bănie, aproximativ 60 de meşteri, din zone etnografice reprezentative din ţară. Şi anume din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Prahova, Hunedoara, Braşov, Sibiu, Cluj sau Bistriţa.

Etnologul Pompiliu Ciolacu participă la Craiova cu sulpturi în lemn și iconografie, Gheorghe Ciuncanu cu costume populare, sumane, veste, iar Ion Rătezeanu cu obiecte de ceramică.
În perioada 25-27 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare”, meşteri olari, cioplitori în lemn, cojocari, ţesători, cusători, pielari, iconari, fierari, cofetari şi nu numai vor expune o diversitate de obiecte funcţionale sau estetice.

Un important punct de atracție îl vor reprezenta atelierele amenajate pentru demonstraţii meşteşugăreşti.
Deschiderea Târgului va avea loc vineri, 25 octombrie, în Piaţa „William Shakespeare”. Expoziţia cu vânzare în aer liber va rămâne deschisă, de vineri până duminică, în intervalul orar 09.00 – 22.00. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 26 octombrie. Selecția va fi făcută de către un juriu specializat, format din șefii secțiilor etnografice de la muzeele din Oltenia.


loading...
Loading...

Citește și

Un polițist local din Târgu Jiu a murit la doar 49 de ani!

Un polițist local din Târgu Jiu s-a stins la doar 49 de ani după o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: