miercuri , 26 februarie 2020 - 18:38

Tensiune uriașă în PSD! ”Eminențele cenușii” ale partidului cer demiterea unor șefi de instituții! Vezi cine sunt cei vizați!


O parte dintre primarii social-democrați gorjeni, dar și senatorul Scarlat Iriza, îi cer, de ceva vreme, președintelui organizației județene, Mihai Weber, să-i demită pe șefi unor instituții, cauzele fiind din cele mai bizare și țin de vendete personale și nu de criterii de performanță managerială ale acestora, pe care, oricum, cei care fac presiuni, în sensul acesta, nu au competențe să le evalueze.
În lipsa unei reacții din partea președintelui Weber, de câteva zile, menajeria s-a mutat, din separeurile restaurantelor în care puneau la cale înțelegeri pe sub masă, direct în presă.

Comicăria e totală, în contextul în care, ”balul” a fost deschis de Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, căruia nu i-a ieșit presingul făcut direct sau prin interpuși la cancelariile șefilor partidului. Îl vrea schimbat pe directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc, pentru că… are el o supărare cu șeful Ocolului Silvic Turceni.
La o zi distanță, lui Bârcă i s-a pus pata și pe inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu, pe care-l vrea demis, fără să precizeze un motiv clar. Iar mai apoi a răbufnit la adresa tuturor: ”Avem directori de deconcentrate bătuți în cuie iar noi, primarii, decontăm greșelile lor. Am ajuns de manipulează județul ăsta!”. Dincolo de faptul că nu are proprietatea termenilor, Bârcă, primarul fără bacalaureat, cere schimbarea unor funcționari publici, care ocupă funcții de conducere în urma unui concurs, fapt care frizează, oarecum, penalul.
Senatorul Scarlat Iriza are și el nemulțumiri, în legătură cu directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, care refuză să pună la dispoziția Direcției de Sănătate Publică o suprafață de teren.
Este vorba, mai exact, de 100 de metri pătrați, situați în vecinătatea DSP, dar aflați în proprietatea Primăriei Târgu-Jiu și care au fost concesionați Serviciului de Ambulanță, iar instituția vrea terenul pentru a-și extinde sediul.
Iriza e mai diplomat în declarațiile publice, deși, în interiorul partidului a fost extrem de vehement cu privire la demiterea lui Mitroi.
”Să dea terenul să se apuce oamenii să creeze condiții civilizate pentru angajații DSP, care lucrează înghesuiți într-o clădire foarte mica. Nu-l schimb io, e funcționar public, dar să-mi (?!) rezolve problema!”, a declarant Iriza.
Potrivit unor surse din interiorul PSD, și directorul Direcției Sanitar Veterinare a intrat în dizgrația unui primar. Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, le cere șefilor PSD Gorj să-l demită pe Nicolae Călescu după ce medicul de circumscripție din localitate a primit bani pentru microciparea a sute de câini, doar că, operațiunea s-a realizat doar pe hârtie, iar Pigui s-a plâns că nu are parte de colaborarea la care se aștepta din partea șefului DSV.
Ce nu știu primarii este că potrivit Legii 340/2004, prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, iar președintele Mihai Weber nu riscă să încalce legea și să-i schimbe pe șefii deconcentratelor fără temei juridic sau administrativ.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.