TENSIUNI în CEO. Lider: Actualul CCM este unul bun pentru angajaţi


Eugen Iovan crede că lipsa de comunicare între liderii sindicali și angajații CEO a generat protestele de, miercuri, de la Lupoaia, Jilț, Roșiuța și Rovinari.

Președintele Sindicatului Energia Turceni crede că, dacă membrii comisiei de negociere a noului CCM ar fi organizat o conferință de presă să spună public ce câștiguri vor avea minerii și energeticienii, nu s-ar fi ajuns la proteste. Eugen Iovan consideră că actualul contract colectiv de muncă este unul bun pentru angajații CE Oltenia. Recunoaște însă că încă sunt nemulțumiri legate de discrepanțele salariale. Speră că o parte din ele să fie rezolvate, în aprilie, când va fi împărțită încă o tranșă de 25 de milioane de lei, special pentru armonizarea salarială. „A fost o lipsă de comunicare. Poate și noi, partea sindicală, chiar și partea administrației din comisia de negociere, era bine să fi făcut o conferință de presă, să explicăm oamenilor ce și cum s-a întâmplat. Eu spun că e un contract colectiv de muncă bun. Asta nu înseamnă că omul e mulțumit, depinde unde se raportează fiecare. Dar, după prima etapă a armonizării salariale urmează și a doua etapă, când vor fi împărțiți acei bani, sunt bani cu care putem să continuăm anumite corecții care nu s-au făcut în prima etapă”, a declarat Eugen Iovan.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

7 comentarii

  1. Daca inainte de 89 un minier castiga de patru ori cat un inginer acum sunt de patru ori mai multi ingineri.

  2. Al Sorin Cristian

    Iovane,acest ccm este bun pentru tine si familia ta, pe care iai angajat. Sotie, copii, nepoți, prieteni, … Așa ca ciocul mic si joc de glezne, zero barat ce ești. Profitorul Nr 1 al CEO ului.

  3. Speram ca ati calculat bine acoperirea contributiilor prin indexarea grilei cu acel procent de 19,9℅.

  4. Iovane poate că la tine în ograda e cald și bine dar în cariere nici TESA și nici muncitorii nu sunt mulțumiți.Nu știu ce ați făcut dar a ieșit un rahat urât mirositor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.