TENSIUNI MARI în CEO. Mineri cer ORGANIZAREA de PROTESTE


Gabriel Căldărușe îi avertizează pe guvernanți că starea de nemulțumire e destul de accentuată în minerit, mai ales după ce legea PSD privind reducerea vârstei de pensionare nu ar fi fost aprobată în Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Liderul SMEO susține că minerii au început să solicite organizarea de proteste în fața sediului CE Oltenia sau în Piața Prefecturii. Gabriel Căldărușe anunță că vrea mai întâi o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, în urma căreia, dacă nu se rezolvă revendicărilor minerilor, se va trece la acțiuni sindicale. „Starea de nemulțumire este una destul de accentuată în cadrul CEO, se primesc solicitări de începerea, de deschiderea de conflicte sau de prezența în fața companiei, în fața Prefecturii. Sunt nemulțumiri legate inclusiv după ce s-a întâmplat în Comisia de muncă a Camerei Deputaților cu proiectul de reducere a vârstei de pensionare. S-a vorbit foarte mult de acea schemă de sprijin, văd că nimeni nu mai zice nimic, să iasă cineva public să explice foarte clar care sunt soluțiile, când vor fi puse în practică pentru a nu mai exista această stare de incertitudine. În cadrul Consiliului Federal din Vâlcea, am avut o discuție cu președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, în care am solicitat în cel mai scurt timp o întâlnire la nivel guvernamental la care să fie prezentă inclusiv doamna premier, pentru că știe problemele cu care se confruntă CEO. Dumnealui și-a asumat că, în două săptămâni, va da un răspuns foarte clar cu pașii care trebuie urmați și ce vom face după aceea. Vrem o întâlnire să nu putem fi acuzați de nimic, să arătăm deschidere și, în funcție de răspunsurile primite, vom acționa și noi”, a conchis președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: