TENSIUNI! Şefii CEO: NU vom semna pentru CREŞTERI salariale! Sindicatele: NU vom SEMNA CCM-ul!


Negocierile de ieri dintre administraţia CE Oltenia şi sindicate au decurs pe parcursul a şase ore, cu multe tensiuni. La şedinţa comisiei mixte a participat tot Directoratul companiei, adică Sorin Boza, Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Ovidiu Bălăcescu, dar şi directorii de sucursale Ion Pisc şi Constantin Bălăşoiu.

Directorii companiei se opun creşterilor salariale cerute de toţi reprezentanţii sindicali de la cele patru federaţii naţionale: FNSE „Univers, FNME, Energetica şi Petrom, invocând OG 26/2012 care prevede unele măsuri de reducere a unor cheltuieli.

Bălăşoiu: „Risc de insolvenţă şi faliment”

Actul stabileşte trei criterii în baza cărora companiile de stat nu pot face majorării salariale, iar unul dintre acestea se referă la existenţa pierderilor . În cazul de faţă, administraţia CEO a anunţat că societatea va înregistra pierderi şi în al doilea trimestru al acestui an şi, prin urmare, nu va putea majora salariile angajaţilor. Mai mult, directorul SE Işalniţa, Constantin Bălăşoiu a spus că măsurile cerute de sindicate puse în practică, vor duce la insolvenţa CEO şi chiar faliment, după cum spun liderii organizaţiilor sindicale.

Sindicatele nu renunţă la cererile de majorare a veniturilor

Reprezentanţii celor peste 14.000 de salariaţi ai companiei nu renunţă însă la cererile lor: „Noi avem trei solicitări principale şi anume, majorarea celor trei prime ( Ziua Meseriei, Paşte, Crăciun) la 1.000 de lei fiecare, acordarea cotei de cărbune sau energie pe care nu vor să ne-o mai dea deloc, în cuantum de 600 de lei şi majorarea tichetelor de masă, la 15 lei. Noi am solicitat şi acordarea voucherelor de vacanţă tuturor angajaţilor. A fost o şedinţă tensionată, cei din Directorat spunând că nu pot semna creşteri salariale niciodată, dată fiind o ordonanţă de urgenţă. CEO este pe pierderi şi, din acest motiv, nu pot face majorări salariale. A rămas să ne întâlnim miercuri, după ce administraţia va face calculele solicitărilor noastre. Dacă cele trei principale cerinţe ale noastre nu vor fi rezolvate, noi nu vom semna CCM-ul. Rămâne să vedem cu ce concluzii vin directorii miercuri”, a spus preşedintele SME Jilţ Turceni, prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Adrian Marciuc.

Propunerea administrației
Administrația Complexului Energetic Oltenia a venit cu o altă propunere pentru liderii de sindicat. Astfel, conform unor surse, cei din CEO le-au propus reprezentanților salariaților tichete de masă în valoare de 12 lei, vouchere de vacanță în cuantum de 1000 de lei, dar și prime de sărbători de 700 de lei. Cele două părți se vor așeza la aceeași masă miercuri, ocazie cu care vor renegocia cerințele prezentate la ultima ședință.
D.G.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. Ioan: pierdut, duminica, cutiuta neagra cu medicamente si stickuri. Ofer recompensa substantiala. 0775.264.164

  2. Bai Balasoiule, tu n-ai dreptul sa te exprimi la ce paguba ai facut si faci la SE Isalnita. Tu esti interesat doar sa te mentii pe post si sa ti langa tine niste nepregtiti, iar Boza e total nevuinovat pentru ca nu te cunosate in realitate.

  3. Cum dracu se face ca in fiecare an,conducatorii nu se pricep la altceva decit la disponibilizari!Este singurul”domeniu”unde CEO inregistreaza”profit maxim”in fiecare an.Este logic ca acestia sa primeasca salarii de salarii,laude si aprecieri pt.modul in care e condusa societatea.Se pun la cale alte disponibilizari,prepensionari(termen unic intilnit in lume)asa zise reorganizari,redimensionari,eficientizari ca si in anii trecuti,toate cu aceleasi rezultate:situatia e grea,se impun alte curbe,alte masuri(aceleasi)etc.De mariri salariale nici vorba!Este de plins pt.cei afectati si de ris pt.cei care asista la mascarada care se petrece in perioada asta cu”negocierea”unui nou CCM.

  4. Domnilor de ani de zile faceti disponibilizari si in realitate nu se vede nimic!Din anul 2008 nu am mai primit o crestere salariala,investitii ioc!ce vreti sa faceti cu noi?Spuneti ne barem sa stim incotro o apucam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.